Nytt showroom på Karlavägen ska ge inspiration till festen

Under våren öppnade Table och Facio ett nytt showroom på Östermalm, där man kan ta del av helhetslösningar och många av de produkter som Table hyr ut till event, partyn och bröllop. Här visas porslin och stolsmodeller för olika typer av tillställningar, stora som små.
- Vårt showroom är en ny satsning för att skapa en närmare relation till våra kunder genom att bli tillgängligare, berättar Linda Kanebo som ansvarar för showroomet.

Showroomet - inrett i modern stil med väggar i en djup, blågrön nyans kombinerat med svart, stilren köksinredning - är nytt av sitt slag i Stockholm och har som syfte att ge kunderna inspiration i eventplaneringen. Bakom konceptet står Facio, som producerar miljöer inom event, retail och expo, tillsammans med Table som hyr ut möbler, porslin och köksutrustning till partyn, bröllop och företagsfester. Två företag med olika inriktningar, men inom samma genre.

- I vårt showroom visar vi stora delar av vårt utbud inom porslin och stolsmodeller. Här träffar vi nya och befintliga kunder samt samordnar möten med partners och andra leverantörer inför större projekt, berättar Linda.


En del av showroomet på Karlavägen

Bland kundgrupperna finns till exempel restauranger, eventbolag och kommunikationsbyråer. Ett av de många uppdrag som de två företagen har haft tillsammans är till exempel Hallwylska och deras gård.

- Hallwylska är att bra exempel på hur våra företag tillsammans blir starka genom att kunna erbjuda våra kunder en helhetslösning. Facio bygger tältet under julbordet och Table det mobila köket under sommaren. En ny kundgrupp som har kommit starkt den senaste tiden är fastighetsbolag som vill etablera mobila showrooms i containers på platsen där nya bostäder skall byggas.

Drömevent?
- Ett kungligt bröllop med extra allt, haha. Skämt och sido, många av de projekt vi idag får är det vi drömde om för tio år sedan, så vi kämpar för att det ska hålla i sig och att våra kunder ska fortsätta utmana och utveckla oss.


Table hyr bland annat ut porslin från Ittala och Rörstrand till fester, bröllop och event

Har ni några andra roliga projekt på gång?
- Vi har just avslutat många större projekt såsom Summerburst i Stockholm och Göteborg, en rad bröllop och fester som avslutas på fredag med byggnationen av Out of Office på Gården. Många av de uppdrag vi får är lite hemligstämplade, men i höst kommer vi att husera på herrgårdar och slott, parallellt med ett och annat jubileum och sedan blir det dags att förse Stockholm med julbelysning. Älgarna på Nybroplan har väl ingen missat?


Linda Kanebo på Table i deras nya showroom

Om Table och Facio
Bortsett från att hyra ut produkter förser Table även stora evenemang med alla typer av containrar och mobila lösningar i form av kök, kyla, förråd, försäljning och sanitet. Facio har uppdrag inom bland annat projektering, design, produktion och montage, med kunder främst inom butikskedjor, eventproducenter, kommunikationsbyråer och arrangörer inom publika evenemang.

Artikeln är skriven i samarbete med Table.