Foto: Julius Hafra Foto: Julius Hafra

Penga' Per spelar på The Node

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

På ett nyvaxat parkettgolv av ord och toner dansar Penga' Per fram med sin signaturstil, där varje ordvändning är som en ny upptäckt och varje stavelse är som ett språng in i en annan värld. Nu gör han en spelning på The Node vid Sergels torg.

Med vokaler som studsar fram som nya sneakers på parketten, fångar han lyssnarnas uppmärksamhet och tar dem med på en resa genom sitt unika sinne och hans reflektioner över världen omkring honom. Varje låt är en överraskning, där Per snubblar lite klumpigt runt bland orden, men ändå med en medvetenhet om sin omgivning som är både charmig och uppfriskande. Hans texter är som en spegel av den smutsiga värld vi lever i, men också av den skönhet som finns mitt i allt kaos.

Redan på 10-talet gjorde Penga' Per sig känd som en uppskattad rappare med framträdanden såsom mixtapet "Den fräsha prinsen av Saltsjöbaden" och EP:n “Penga' Per är död”. Hans senaste projekt kom 2016 i form av EP:n "Percey tårar", och sedan dess har hans släpp varit mer sporadiska. Hans nya EP "P E R" är en reflektion över hur det är att åldras i sitt skapande.

Information
  • Datum
    5 juli