Peter Doherty till Stockholm

Äntligen är han tillbaka i Stockholm, denne omtalade frontman från The Libertines och Babyshambles. Så beryktad att man stundvis glömt bort musiken, hur bra den faktiskt är. Peter Doherty är en ödmjuk och ömsint man med en förmåga att skriva fantastiska låttexter.

Sist han var här propsade han på att få köra en spontanspelning på Debaser men blev hindrad av vakterna och innan dess hade han sprungit igenom Gamla Stan i bar överkropp. Den mediala bilden har som sagt mer fokuserat på drogerna och festandet, men Peter är bra mycket mer än så.

Vill du höra hans nya alster så ligger skivan Grace/Wastelands på Spotify och väntar på lyssning. Musiken är nu av en annan sort än den trasiga rockmusiken. Skivan är uppbyggd av fransk chanson-stil med en rätt plågad kärleksmiljö. Mer ballader och mindre fart än hans tidigare låtar. Fast hans texter, hans röst, mycket är sig likt.

Vid samma tid som pressmailet studsade in fick jag en gammal Babyshambles-pin av en vän. En tillfällighet som jag ser som ett tydligt tecken på att jag måste gå på spelningen, gammalt Libertines-fan som jag är. Det ska bli intressant att se vad som har hänt med denne omsusade man med en talang som få andra.

Lyssna gärna på låten nedan som han gjort med The Libertines:



Debaser Medis | 19-03 | 330 kr plus förköpsavgift | 20 år