Queen-musikalen kommer till Stockholm i april 2025. Foto: pressbild Queen-musikalen kommer till Stockholm i april 2025. Foto: pressbild

Queen-musikalen We Will Rock You på Sverigeturné våren 2025

Den klassiska rocklåten We Will Rock You är inte bara en av Queens mest ikoniska låtar, den har även inspirerat till musikalen med samma namn. I vår spelas den i flera städer runt om i Sverige, däribland Stockholm. I rollerna ser vi stjärnor som Viktor Norén och Sarah Dawn Finer.

I somras spelades musikalen på Dalhalla, där tre utsålda föreställningar var uppvärmning inför det som nu blir en arenaturné. Den 11–12 april kommer musikalen till Avicii Arena i Stockholm, innan den fortsätter till Sandviken, Halmstad, Malmö, Göteborg och Linköping. I ensemblen finns några av Sveriges mest namnkunniga artister – Viktor Norén, Dotter, Anton Ewald och Sarah Dawn Finer.

Musikalen utspelar sig i en dystopisk framtid där man undviker originalitet och individualism och där rockmusik fallit i glömska. Men så dyker en ensam drömmare upp som gör det möjligt för rocken att åter blomstra. Den är skriven av den engelske komikern och författaren Ben Elton i samarbete med Queen-medlemmarna Brian May och Roger Taylor.

Viktor Norén, känd för sin karriär med rockbandet Sugarplum Fairy och som en av huvudrollerna i musikalen Hair, gör rollen som Galileo.

– Efter 20 år på scenen har jag aldrig tidigare upplevt en sådan kraft, total närvaro och sammansmältning med publiken som med We Will Rock You. Att den lyckas kombinera den råa, intensiva kraften i rockmusik med det storslagna och vackra i musikal, och allt detta till tonerna av Queens helt sanslösa hits, där varenda låt överträffar den andra, gör det till den ultimata musikupplevelsen. Det måste upplevas. Vi kommer (och det är en garanti) ROCK YOU, säger Viktor Norén.

Biljetterna släpptes den 25 september 2024.

Information
  • Datum
    11 apr. 2025 och 12 apr. 2025
  • 11 apr. (fredag) Nästa tillfälle