Rockstar Taste of Chaos

Nu kommer den största globala festivalen till Stockholm – Rockstar Taste of Chaos. Nu hoppar alla till och tror här att Iron Maiden, Metallica, fan och hans moster kommer. Vilket inte är fallet. Det verkar vara metalcore, som jag mest ser emokids köpa på Sound Pollution. Inte för att det är något fel, men en 20 minuters kö för att någon skiva har släppts och du råkar ha vägarna förbi påskiner att Beatles har återuppstått.

Banden är Atreyu, Mucc, As I Lay Dying, Story of the Year, Horse the Band och några som inte står i lika stort typsnitt i pressmailet.

I alla fall, sådan här musik fascinerar mig. Jag lyssnar på en del hardcore och så, samt äger också någon skiva med Horse the Band. Problemet är att publiken beter sig på ett sådant sätt att man egentligen inte vill gå dit. Då menar jag inte 20-minuterskön, utan mosh-pits i princip överallt under konserterna. Gillar man att ha idrottslektion under en konsert är det väl okej, men vill man stå och lyssna mer på musiken kan det bli problematiskt.

Hursomhelst, för er som vill gå och hoppa runt är det den 11 oktober på Fryshusets två scener Arenan och Klubben. Biljetter köps för 370 kronor + service på Ticnet.