Samtida Musik: Musik, kaos & skönhet

Samtida Musik: Musik, kaos & skönhet

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Porträttkonsert med uruppföranden av Christer Lindwall med musikerna Kerstin Frödin på blockflöjt samt Anna Lindal och Eva Lindal på violin.

Tre uruppföranden i en konsertföreställning sammansatt och inspirerad av Christer Lindwalls musikaliska värld och hans utommusikaliska referenser. Essäisten och översättaren John Swedenmark medverkar med sina personliga kommentarer och reflektioner i en rumslig gestaltning.

Die Menshen sind Engel und leben im Himmel (violin & blockflöjt 2013): Denna musik är inspirerad av den tyske konstnären Raoul Hausmans (1886–1971).

Entanglement (soloviolin, 2022–2023): Verket har sin utgångspunkt i kvantfysiken. ”Entanglement” (kvantsammanflätning) är ett kvantfysikaliskt fenomen. När partiklar är sammanflätade kommer ändringar av en av partiklarna omedelbart att medföra att egenskaperna för de andra partiklarna ändras, oberoende av deras avstånd.

Skillnadens arkitektur (2 violiner & recitatör, 2019–2020): Stycket behandlar i musikalisk form repetition och upprepning, mimesis och identitet med textcitat av författare från olika discipliner: romankonst, psykoanalys, filosofi. 

Information
  • Datum
    6 okt.
Pris
120–200kr + serviceavgift
Facebook-event