SEMST Demokrati – En populistisk stand up-föreställning

Efter tre lyckade turnéer är det nu dags för en fjärde omgång. Jonatan Unge, Branne Pavlovic och Ahmed Berhan utgör humorkollektivet SEMST och hakar i år på den populistiska trenden och ger sig ut på Sverigeturné under valåret.

Under förra turnén lyckades de sälja över 6 000 biljetter med hela 22 stopp i Sverige och Norge. Den 14 mars är det premiär i Eskilstuna och under våren besöker man Stockholm och Intiman tre gånger: 15 mars, 25 april och 5 maj.

- Eftersom alla partier är likadana ville vi starta ett eget. Populismens vindar blåser i Europa och på andra sidan Atlanten. I en galen värld där politiker blivit roligare än komiker och komiker resonligare än politiker, ville vi erbjuda ett alternativ för de upplysta och progressiva, säger Branne Pavlovic.

Av årets turné kan man förvänta sig liknande samhällskritiska innehåll som tidigare men med ett tydligt avstamp i politiken och tankar kring det kommande valet. SEMST (Super Epic Mega Sweet Titans) tar sig an valet och ger sin syn på dagens samhälle med kompromisslös humor, där skrattet alltid är viktigare än budskapet men aldrig saknar ett budskap.

- Vi är en obetald röst utan lobbyorganisationer och trubbiga ideologier. I mars startar vi vad som i framtiden kommer att kallas för 14 mars-rörelsen, och sen är planen att erövra och befria Sverige. Vi är folkets parti, vi är SEMST Demokrati, avslutar Branne Pavlovic.

SEMST har tre datum planerade för Stockholm och Intiman: 15 mars, 25 april och 5 maj.

Biljetterna kostar 195 kronor och uppåt och finns på semst.se.