Stockholm får Nordens första äventyrspark på is

Fredagen den 26 november öppnade Scandinavian Ice Adventure, Nordens första äventyrspark på is – 3 500 kvadratmeter av spännande isäventyr på Gärdet i Stockholm. Parken erbjuder allt från skridskodisco och iskarusell till ice cross och kärleksbana, för att inte glömma eisstock och pond hockey.

– Det finns ett uppdämt behov av vinteraktiviteter i såväl Stockholm som resten av landet. Med Scandinavian Ice Adventure erbjuder vi en mötesplats på is där alla är välkomna och kan ha roligt, oavsett om du aldrig stått på skridskor förut eller drömmer om att bli hockeyproffs, säger Julia Lundmark, Site Manager på Scandinavian Ice Adventure.

Parken kommer hålla öppet från den 26 november till den 13 mars och finns på Djurgårdsbrunnsvägen 14, granne med Sjöhistoriska museet och Villa Källhagen. Utrustning såsom skridskor och hjälmar finns att hyra, det enda besökare förväntas ha med sig är varma kläder. I anslutning till parken kommer även en After Skate-restaurang med bar att finnas.

Pressbild

Under invigningen fanns utövare av flera olika issporter på plats för att inviga och visa upp de olika ytorna – bland annat ice cross-åkare, konståkare, Sveriges enda eisstock-förening och två hockeylag sammansatta av tidigare hockeyproffsen Danijela Rundqvist och Nils Ekman.

– Efter invigningen kommer vi äntligen öppna upp för allmänheten. Vi kommer ha öppet alla dagar mellan 10:00–22:00, så det finns gott om tillfällen under hela vintern att besöka oss, säger Julia Lundmark.