Den 9-10 februari nästa år kommer alla korvälskare kunna gå bärsärk på Nordiska Museets korvfestival. Men förutom att smaka på huvudkomponenten - korv, kommer man även kunna avnjuta lyxiga tillbehör, lära sig om korvens historia och insupa rolig kuriosa.
Under festivalen kommer ett furtiotal utställare att delta för att var och en visa upp den häpnadsväckande variationen och den bredd som finns inom korvvärlden och dess tillbehör. De som guidar dig genom festivalen är de två korvälskarna Jan Scherman och Ulf Elving, som dessutom är ledamöter i korvakademien.
Förutom provsmakningen av korv, kommer du bland annat även kunna se när årets korvprofil koras, lyssna på när Magdalena Ribbing talar om korvetikett och lära dig om korvens språk i ledning av Carl Jan Granqvist. Mer på programmet står korvduell med några av Sveriges främsta kockar, korvförsäljning, korvmusik och ett gäng tävlingar.
Läs mer om festivalen och programmet på nordiskamuseet.se
Nordiska Museet | 9-10 februari