TV on the Radio

TV on the Radio kommer till Stockholm i sommar. Arrangör är Accelerator som samtidigt meddelar att festivalen tar semesterledigt 2009 och lägger all fokus på Brooklynbandet.

TV on the radio är en mix av postpunk-electro och andra svävande element som används på ett kreativt sätt. Första låten jag hörde med bandet var ”Staring at the Sun”. Ljudbilden var skev och inte likt något annat just då och det var lätt att se bilder när man hörde musiken.

Foto: Neil Gavin

Vilket inte alls var konstigt visade det sig, då två av bandmedlemmarna Tunde Adebimpe och David Andrew Sitek både är musiker och visuals-artister.

Sedan dess har bandet gett ut albumen Return to Cookie Mountain med den kanske mest spelade låten ”Wolf Like Me” samt albumet Dear Science. På den sistnämna skivan har de ett mer svängigt sound som är mer lättillgängligt än förr, mer elektroniskt och mindre skev ljudbild men fortfarande riktigt bra. Du kan lyssna på hur det låter här.

De har besökt oss förr, 2007 stod de på Accelerators scen med en stor skara fans framför sig och det finns risk för att det blir folktätt även den här gången, fast det är inne på Debaser Medis istället för ute i solen på en gräsmatta.

Priset är 240 kr+ service om du köper här innan.


Debaser Medis