Utomhusbio på isduk i Kungsträdgården

Helgen 9-10 november arrangerar Stockholms Internationella Filmfestival vinterbio på en isduk i Kungsträdgården. Invigningen sker på lördag i solnedgången under ledning av skådespelerskan Rosanna Arquette.

I helgen, den 9 och 10 november, omvandlas fontänen i Kungsträdgården till en biosalong med en filmduk gjord av is byggd av Icehotel. Isduken består av sex ton tunga isblock från Torneälven i Jukkasjärvi och kommer visa filmerna "En natt i New York" (1985) av Martin Scorsese och" The Nightmare Before Christmas" (1993) av Tim Burton. Evenemanget är gratis för allmänheten, som uppmanas att ta med sig varma kläder och filtar att sitta på.

– För tio år sedan skapade vi ett oförglömligt ögonblick för stockholmarna när Susan Sarandon var på besök och invigde världens första isduk på vårt 20-årsjubileum. I år bjuder vi på en gnistrande filmupplevelse, och min enda oro är att isduken ska smälta av all filmkärlek som kommer att spridas i Kungsträdgården, säger Git Scheynius festivalchef på Stockholms filmfestival.