Världsstjärnor hyllar Avicii på Friends Arena

I april 2018 kom det tragiska beskedet att Tim ”Avicii” Bergling hittats död. Sedan dess har han sörjts över hela världen. Nu står det klart att hans minne ska hyllas under en konsert i Friends Arena, som flera världsstjärnor och dj:s kommer att gästa.

Den 5 december går den stora hyllningskonserten av stapeln i Friends Arena. Artister som David Guetta, Kygo, Rita Ora och Sandro Cavazza kommer att uppträda för att hylla Aviciis minne. För första gången kommer fansen att få höra hans största hits framföras live, tillsammans med ett 30-mannaband. Bakom hyllningskonserter står stiftelsen ”Tim Bergling Foundation”, som Aviciis familj startade strax efter hans död.

– Tim hade planer på att hans musik skulle framföras tillsammans med ett stort liveband. Nu förverkligar vi hans dröm och ger publiken och lyssnarna en chans att uppleva Tims låtar på ett helt unikt sätt, säger Tim Berglings pappa Klas Bergling i ett pressmeddelande.

Biljetterna till ”Avicii Tribute Concert for Mental Health Awareness” släpps här den 5 september klockan 10. Alla intäkter går till olika projekt och initiativ inom psykisk ohälsa och förebyggande av självmord.