Wolf Eyes på Strand

Strand verkar ha en grym månad där i september. Först Deerhoof, och någon vecka senare kommer även Wolf Eyes. Detta äger rum 17 september, och precis som med Deerhoof får vi återkomma med pris, då det nu bara är klart att det inte verkar bli förköp. Och att Wolf Eyes numera är för stora för Fylkingen. Världen har alltså blivit en bättre plats.

Om man inte hört om Wolf Eyes tidigare är det en grupp som kör noise/drone. De började höras i början av 2000-talet och har sedan gått och växt sig riktigt stora. Antagligen beror detta främst på att musiken är riktigt bra och varierande för stilen de rör sig i, men kanske även på deras bolag American Tapes. Allt som kommer ut där är i princip limiterade konstverk i förklädnad av musikskivor (i alla dess former) och kassetter.

Det närmaste det bolaget vi har i Sverige är Kning Disk, vilka har en serie som är lite samma sak. Sedan har Kning Disk även en skiva med Wolf Eyes. Omslaget där var bland annat Andreas Nilsson inblandad i, som gjort ett flertal musikvideor åt en viss dam kallad Karin Dreijer.

Och spelningen, den lär inte bli mindre imponerande.