Yeah Yeah Yeahs

Yeah Yeah Yeahs till Stockholm i maj är för många en efterlängtad spelning. Nu har den största hypen kring bandet hunnit lägga sig och kvar är fansen som verkligen gillar musiken, endera det som gjordes då eller nu för det är en viss skillnad.

Bandet startade tidigt 2000-tal och Maps blev en av de populäraste låtarna från det första albumet "Fever to tell". En hel del bra låtar har gjorts sen dess som Kiss Kiss, Pin, Way Out, Gold Lion, Turn Into och många fler. Karen O-s röst har fortfarande resurser som ingen annan och musiken går som stötar i kroppen. Det är garagerock, retroinfluenser och arty melodislingor som sätter sig direkt och som gör bandet originella och helt olikt det mesta.

Varför ska du då se de live och inte bara stanna hemma och lyssna på skivan? Jo det är om möjligt ännu bättre live plus att det är en upplevelse att bara se Karens karismatiska och energifyllda framförande tillsammans med Nick Zinners rytande gitarrer och Brian Chase´s trummor.

En på redaktionen föredrar det gamla och jag både det och det nya. I och med det gick uppgiften till mig då mycket säkert kommer att kretsa kring det nya albumet ”It’s a Blitz!”. Lyssna mer på allt de har gjort på Spotify om du har det, annars se ett urval här.

Debaser Medis | 19-03 | 195 kr plus förköp | 20 år