Recension av Stjärtilleriet – av Cocktailguiden S.

Den bar i Stockholm som har störst kontraster är förmodligen Stjärtilleriet. Inrymd i Armémuseum, en byggnad från 1700-talet, och den busiga lillebrodern till den mer seriösa restaurangen Artilleriet. Det börjar med det infantila namnet och fortsätter med menyn som är full av plumpa skämt. Men även om man kan ifrågasätta barchefen Hugo Örns humor så är hans smaklökar, ambition och kreativitet absolut på topp. Det ska sägas att det här är en konceptbar så man dricker det som står på menyn. De rekommenderade att vi inte provade vår klassiska testdrink, så vi gick på deras twist och den var väldigt spännande. Kvällens toppnummer var Make Black the new Orange Again. De kör apelsinskal i 60 grader i 3 månader(!) vilket gör dem svarta och lockar fram smaker som körsbär och kakao. Sen blandas den med rabarbervodka. Magi! Vi avslutade med Poseidon’s Tongue Kiss som är en äppelgranita som ändrar smak vartefter den smälter. Miljön är fantastisk men det blir lätt lite hög ljudnivå. Den trevliga servicen och de spännande drinkarna gör att vi definitivt kommer tillbaka!