Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Café Foam

3,7 • 9 recensioner
Café Foam

Med specialdesignad inredning och ett ambitiöst mat- och kaffeutbud är Östermalmcaféet Foam en favorit bland många. Här träffas mängder av stockholmare – från vänner och lattemammor till kändisar och kungligheter – för att äta, fika och dricka finkaffe serverat av utbildade baristor. Även fyrfota vänner är välkomna att följa med.

Foam öppnade 1997 och har under årens lopp bland annat uppmärksammats för sin trendiga inredning, skapad av den prisbelönta formgivaren Jon Eliasson. De olika rummen kantas av karaktäristiskt rosa detaljer, ljusa träslag och matchande betonggolv. Caféet håller öppet från morgon till kväll under hela veckan och serverar allt från frukost till middag samt en populär helgbrunch som tillagas à la minute. Inled dagen med en macka på stenugnsbakat surdegsbröd, chiapudding eller något annat frukostalternativ (allt görs på färska råvaror), eller testa en hemlagad varmrätt, sallad eller pasta lagad från scratch. Råvarorna är färska (till viss del ekologiska) och influenserna moderna.

Som kaffeälskare har man också mycket att utforska. I kaffebaren serveras kaffe från Love Coffee och da Matteo, och här hittar du även skickliga baristor som är utbildade för att kaffeupplevelsen ska vara perfekt, som caféet förklarar det. Om du istället försöker lägga av med koffein hittar du även andra drycker, som färskpressade juicer, smoothies och raw-juicer.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Riktigt bra café. Inredningen är snygg, dock inte i kategorin "mysigt."

Åt lunch och beställde en rätt från menyn. Jag blev tillfrågad om jag ville ha bubbelvatten eller vanligt vatten och jag valde bubbelvatten och fick sedan frågan om liten eller stor karaff och jag valde stor. Flickan i kassan hällde upp vatten i en karaff frå... Visa hela »

Bland caféer i Stockholm är nog Foam min favorit. Som så många andra caféer i innerstan är priserna ganska höga men jämförelsevis typ Mocco håller Foam ner priserna bra. Miljön är jättetrevlig med generösa ytor och varieran... Visa hela »

Foam är ett trendigt café med sin coola inredning i färgerna rosa och grått. Jag har ätit många luncher där och blir aldrig besviken. Maten är fräsch och portionerna generösa! Jag har även provat på deras brunch vilket verkligen ä... Visa hela »

Foam ar ett trendigt och harligt cafe med sina stora frascha sallader, valsmakade bakverk och goda kaffedrycker. Inredningen ar modern med sina kalla rosa vaggar och harda betonggolv och personalen ar glad och serviceinriktad. Hit flockas kunder vinter som sommar och vill du ha ett bord vid lunchrus... Visa hela »

Översätt till svenska »

The coffee in here is the bomb. Modern atmosphere and menu's keep me feeling young.

Inte imponerad. Jag tycker inte lokalen var speciellt inbjudande. Jag ville mest äta och gå. Salladen jag beställde var ok men inte mer än så. Och när en påtår kostar 10kr blir jag sur.