Här kan du köpa serietidningar i Stockholm

Informationen i denna guide kan påverkas av covid-19.

Nej, det är inte nördigt att gilla serietidningar. Det är coolt! Att läsa serietidningar, eller intressera sig för superhjältar och deras olika universum, har fått ett rejält uppsving de senaste åren. Mycket tack vare alla filmer som Marvel och DC har släppt om diverse super- och antihjältar. Eller varför inte tala om Comic Con, som numera hålls på flera platser, i ännu fler länder, världen över? Ung som gammal, kille som tjej, nörd som nyfiken – serietidningar går hem hos de flesta. I Stockholm finns ett stort utbud av serietidningsaffärer att besöka, om man vill grotta ner sig ordentligt. Fynda bland begagnade och tummade exemplar, eller haffa det senaste numret av Avengers eller Fantomen. Här guidar vi dig till var du kan köpa serietidningar i Stockholm.

Comics Heaven

Stora Nygatan 23, Gamla stan

Amerikansk känsla

Comics Heaven i Gamla stan är en av de mer populära serietidningsaffärerna i Stockholm. Här hittar du amerikanska och svenska serier, nytt och begagnat, superhjältar, manga och mycket mer. Här säljs också en hel del merchandise såsom t-shirts, underlägg och actionfigurer – perfekt som present till någon som inte får nog av superhjältar. Det går även att handla från Comics Heaven på nätet.

Serier & Sånt

Upplandsgatan 87, Vasastan

Byt in dina gamla serier

Enligt Serie & Sånt är de en av Stockholms mest välsorterade seriebutiker med svenska serietidningar. Här kan du förmodligen hitta det mesta som du är på jakt efter, såväl serietidningar som album i både nytt och begagnat skick. Du hittar även ett stort sortiment av manga på svenska. Har du serier i bra skick som du skulle vilja byta in eller sälja? Kontakta Serie & Sånt innan du dyker upp, så får du mer information.

Serieboden

Västerlånggatan 26-28, Gamla stan

För samlare och inbitna

Serieboden i Gamla stan är en populär destination för den som har serier i sikte. Här kan du hitta både nya utgåvor, liksom antikvariska serietidningar och album. Butiken är Sverige äldsta i sitt slag och här köper eller byter man gärna in dina gamla serietidningar. Perfekt om du behöver göra mer plats i bokhyllan!

Serieslussen

Bellmansgatan 26, Södermalm

Brett sortiment

Bara en kort promenad från Mariatorget hittar du Serieslussen. Butiken kan erbjuda det mesta för både inbitna och nya läsare. Utöver ett brett sortiment av serietidningar, såväl nya som begagnade, erbjuder de även gott om filmer, leksaker och samlarobjekt.

Staffars Serier

Bellmansgatan 26A, Södermalm

För alla smaker

På Bellmansgatan har Staffars Serier huserat sedan år 1988. Hit kan du gå för att spatsera runt bland välfyllda hyllor med serietidningar, som dessutom säljs på flera olika språk. I sortimentet hittar du allt från superhjältar och manga, till Tintin och Walking Dead. Har du inte möjlighet att ta dig till den fysiska butiken, går det bra att lägga en beställning i deras webbshop.

Science Fiction Bokhandeln

Västerlånggatan 48, Gamla stan

Butiken med det mesta

På Science Fiction Bokhandeln kan du i princip hitta allt. Spatsera runt bland hyllor med serietidningar, böcker, spel eller prylar inom dina favoritområden. Butiken gästas frekvent av olika serietecknare och skapare, så om du vill ha något signerat bör du bege dig hit när det vankas event. Bokhandeln finns även i Malmö och Göteborg, men också på nätet.

Seriegalleriet

S:t Paulsgatan 14, Södermalm

På jakt efter originalteckningar?

På Södermalm, mellan Slussen och Mariatorget, ligger Seriegalleriet som säljer originalteckningar och signerade tryck ur tecknade serier, animerade filmer och bilderböcker. Här hålls kontinuerligt utställningar av kända illustratörer och serieskapare. Det finns även en butiksdel med inramade bilder av de mest populära tecknarna. Ska du ge bort en present till en serienörd? Grattis, då är detta ett hett tips.