Recension av Rival – av Cocktailguiden S.
Inrymt i den gamla biografen vid Mariatorget på Södermalm ligger hotell Rival. Därmed har deras bar Watson’s sympatiskt generösa öppettider. Miljön är helt fantastisk med bevarade Art Deco-detaljer från 1937. De har lite problem med vår ovanliga testdrink, men ställer alla de rätta frågorna för att servera en utmärkt New York Sazerac. Cocktailmenyn är kort, men har 10 ginsorter och 6 tonics för G&T-fantasterna. Vi provar deras signaturdrink Swedish Forestry, men den visar sig vara förblandad(!), lite avslagen och med för mycket Grenadine. Efter ett samtal med bartendrarna blandar Octavian en delikat egen komposition istället med gin, grön Chartreuse och champagnesirap, som vi döper till Monkey Business. Varför finns inte den på menyn istället? Vi avslutar med ett inspirerande samtal med Isaiah, som känns överkvalificerad här, om barer i New York och utbudet i Stockholm. Det här känns som ett bra ställe när man vill ha en cocktail lite udda tider, om det är rätt personer bakom baren. 🥃👍