Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Osynlig Utställning

4,5 • 2 recensioner
Osynlig Utställning

Hur är det att ta sig fram i trafiken eller betala för en kopp kaffe utan att ta hjälp synen? På utställningen Osynlig Utställning får deltagarna uppleva världen ur den synskadades perspektiv. I helt mörklagda rum, fyllda med ljudeffekter och dofter, går man på en rundtur genom att känna sig fram, lyssna och använda luktsinnet.

Osynlig Utställning, som har funnits i Stockholm sedan september 2016, lockar tusentals familjer och skolklasser varje år. Tanken är att låta den seende och den synskadade världen närma sig varandra för att man ska lära sig förstå och kunna hjälpa människor som är synskadade. Istället för att använda synen får man som besökare uppleva världen i mörker – en upplevelse som kan vara både främmande och konstig, men som också ska bidra till en ny och positiv erfarenhet.

Att besöka utställningen tar ungefär 75 minuter. Den första delen är helt synlig och låter besökarna testa redskap, hjälpmedel och spel för synskadade. Därefter följer utställningens mörka del där besökarna under ungefär en timme följer med en synskadad guide genom olika miljöer, exempelvis en hemmamiljö och en naturmiljö. Utställningslokalen är helt mörklagd, men innehåller både ljudeffekter och dofter. Som besökare får man ta sig fram inte bara med hjälp av sin guide, utan också genom att låta sina andra sinnen förstärkas.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Fredric E.

Otroligt häftig upplevelse. Det mörklagda rummet som tilltalade mig mest var där man befann sig ute trafiken. Kan rekommendera alla att besöka Osynlig utställning, sätter verkligen perspektiv på hur svårt det måste vara för alla synskadade.

Patricia S.

En fantastisk ögonöppnare i totalt mörker, helt fascinerande att uppleva hur världen ser ut för synskadade och blinda. Allt från introduktionen av blindskrift till guidningen i mörkret var mycket lärorikt och spännande. Verkligen värd ett besök.