Recension av Bobergs Matsal – av Agnes L.

Bobergs Matsal

·

Affärslunch i Stockholm? Då är det hit du ska gå. Likaså om du ska på finlunch med mormor eller för att fira kärleken och den stundande semestern.

Vi var här en solig dag i maj så menyn hade mycket sommar över sig så tänk på det om du kommer i mörkaste november. Då finns varken sparris, nässlor eller jordgubbar på menyn. Dock är nivån i köket och ambitionen otroligt hög så du kan förvänta dig lika hög standard då.

Vi kom också för en senare lunch med bebis och kan du rekommenderar jag just det eftersom det är lugnt och stillsamt.

Vi valde en trerätters meny på eget bevåg men det finns alltid en satt meny.

Jag åt svensk mozzarella med sparris till förrätt, sparris med nässlor till varmrätt och rabarber till dessert. Kärleken åt skaldjursröra, klassisk blodpudding (inte bäst i Stockholm, testa Vassa Eggen) och sommarens BÄSTA DESSERT: vaniljbavaroise med jordgubbar och maräng. Ser du den på menyn Ta den!

Servicen är kunnig, allt är genomtänkt och det är en befrielse med den här typen av finkrog. Det var länge sedan jag valde just klassisk finkrog men tor faktiskt att jag kommer välja det mycket framöver. Här glöms inte servicen bort utan gästen är i fokus till skillnad från nya hippa ställen där personalen är för coola för sitt eget bästa.
Vänligen tanten