Recension av Gazza – av Fredrik J.

Gazza

·

Kul med en ny, ambitiös italienare på Hornsgatan. Blev dock lite besviken.

Lokalen är enkel men fin och känns mellaneuropeisk med takfläktar, små bordslampor och träpanel.

Servicen var bra om än lätt oengagerad.

Vi var två personer och började med att dela på två antipasti, alici marinate (boquerones?) och pulpo, som senare visade sig bli kvällens höjdpunkter. Fantastiskt goda båda två. Därefter hade vi beställt varsin pasta. Personalen rekommenderade att ta tre stycken men eftersom vi inte var jättehungriga tog vi ändå bara två. Det visade sig vara ett bra beslut på flera plan. Pastarätterna var… märkliga. Fina att se på, absolut, men smakerna skar sig, själva pastan var lätt underkokt och det hela kändes antingen för nytänkande och/eller för lite hantverk.
- Pipe Rigate, smörskum, mandel och kaviar(!) - smakade mest smör och lätt bränt vetemjöl. Mandeln tillförde lite, kaviaren ingenting.
- Ravioli Fiori, räka, glasrabarber(!), citrus, vanilj(!) och smörsås - smakade mest citrus. Även lite rabarber, räka och vanilj (vilket mest kändes konstigt).

Trots rekommendationen om tre pastarätter blev vi mätta och fick inte ens i oss båda rätterna. Däremot dessert i form av en tiramisu (som var god) och vad jag antar var en egengjord limoncello.

Allt som allt lite av en besvikelse och överprisat sett till maten. Det finns flera restauranger som levererar bättre på alla plan inom gångavstånd.