Wooow😍 Detta stället tog mig tillbaka när en familjväns dotter var ihop med en afrikan en gång i tiden! Fick äran att bekanta mamman och hennes kokkonsten. Ett helt nytt matkultur öppnade för mina smaklökar då som nu. Genuint rakt igenom❤️
Jag och ett par kolleger hamnade på Gojo tack vara att en är Eritreansk. Detta är något av mina erfarenheter att man får helt annat upplevelse när man går med en person som har sitt matkultur fr. Modersmjölken! Gojo har verkligen hemlagad mat som du får hemma hos någon och inte på ”restaurang” och det gillar jag. Tittar man in i köket så är det 2 äldre kvinnor som lagar denna genuina matkonst. Utbudet kanske inte är stort men smakerna satt där den skall.
Visst behövde stället lite kärleksfullt upp piff i lokalen men samtidigt är det charmigt, varför skall allting vara perfekt när det är genuint? Våran eritreanska vän rekommenderade att är man 5-6 st så bör man passa på och boka deras hydda för ännu mer känsla av Afrika. Starkt 3+ av 5!
När man anammar ett annat matkultur så skall man gå all in tycker jag! Jag citerar nu direkt fr. Deras egna text fr. hemsidan ” Ingen kniv, sked eller gaffel. Här får du äta med fingrarna och dela maten med dina nära och kära från en stor tallrik. Det visar och skapar vänskap, lojalitet och förtroende. Och ibland även mycket skratt!”…. Förutom att man skall äta med höger handen så har man deras bröd Injera till hjälp. Injera är helt unikt bröd, mer som syrligt pannkaka faktiskt, och traditionellt för just Etiopien. Den ersätter riset och potatisen. Injera äts i stort sett dagligen tillsammans med det andra som serveras/beställs. Till vårt injera så beställdes det in Gored Gored (Bit Rå kött blandad med starka kryddor) och Yebeg Tibbs (Tärnad lammkött stekt med röd lök och kryddor) + lite olika röror! 5++ av 5!
Efter detta vill jag utforska mer av denna matkultur😍 Detta blir en öppning för kommande matäventyr!!
Wooow😍 Detta stället tog mig tillbaka när en familjväns dotter var ihop med en afrikan en gång i tiden! Fick äran att bekanta mamman och hennes kokkonsten. Ett helt nytt matkultur öppnade för mina smaklökar då som nu. Genuint rakt igenom❤️
Inte likt något annat jag någonsin ätit! Det är nog så jag enklast summerar upplevelsen av Gojo. Goda smaker, vällagad mat och bra service. Det här är en middag jag länge kommer minnas. Hela sällskapet år injera med olika röror, jag valde den vegetariska och var nöjd. Allting avslutades med en kopp etiopiskt kaffe och den autentiska upplevelsen var ett faktum. Lokalen har sett sina bättre dagar, och de får även ett minus för att de saknade fullständiga rättigheter.
Inte likt något annat jag någonsin ätit! Det är nog så jag enklast summerar upplevelsen av Gojo. Goda smaker, vällagad mat och bra service. Det här är en middag jag länge kommer minnas. Hela sällskapet år injera med olika röror, jag val...
Jag har velat äta på Gojo i flera år och kan ärligt inte svara på varför det dröjt så länge.
En lugn måndagskväll och restaurangen är halvtom. Jag blir placerad direkt och medan jag väntar på mitt sällskap kikar jag in menyn. Den är välskriven med mycket information så att upplevelsen verkligen ska bli så bra som möjligt.
Jag blir sugen på att prova honungsvin men det är slut. Jag pekar på en etiopisk öl men den är också slut. På frågan vad de har för etiopisk öl meddelar de att de inte har någon av alla som står på menyn. Besviken och förvånad beställer jag Loka.
När mitt sällskap kommer tar jag in en Kenyansk lager och vi enas om att ta in Beyeayenetu; deras mix som kommer med kycklinggryta, hackat nötkött, vegetariska grytor, keso, starka och milda såser. Serveras i en flätad korg med Injera - pannkakor bakade med surdeg och är lagom kladdiga och mycket syrliga.
Här kommer då det allra roligaste. Du bör äta med händerna så se till att tvätta händerna noga. Ett varningens finger höjs också för snyggt lackade naglar. Några av rörorna har tendens att missfärga dessa. Kan du leva med det så go ahead. Några andra gäster valde att ta in bestick men jag gillar att göra som det är tänkt.
Smakmässigt är det mycket smaker, både starkt och sött. Vi fick ingen beskrivning av vad som fanns på tallriken så det är ett stort minus men jag lyckades urskilja kyckling, en spenatröra, ärtkräm och olika köttfärsrätter. Nästa gång jag äter här ska jag be om en utförlig beskrivning så jag vet mer. Det var lite svårt att äta ju längre tiden gick och det blev till att skrapa upp Injeran i botten på slutet.
Servicen var så vänlig och mjuk. Vår servitör pratade engelska och hon var så mån om att kolla hur vi hade det. Den manliga servitören hade inte alls samma känsla men som tur var slapp vi honom.
Vi blev alldeles för mätta för att orka dessert. Nästa gång kommer jag hellre dela en portion och satsa på lite spännande sides och desserter.
Fem stjärnor för koncept, tre för faktiskt utbud.
Jag har velat äta på Gojo i flera år och kan ärligt inte svara på varför det dröjt så länge.
En lugn måndagskväll och restaurangen är halvtom. Jag blir...
Näst bästa vegotallriken på Södermalm (Babajans veg Thali är den klart bästa) Jag går hit minst 2 ggr i månaden för den fantastiska Injeeran o de vackra servitörerna!!Låga priser på allt men undvik det ickevegetariska om du vill ha kvalitet. Det är en stor fördel om man är flerasom beställer samma maträtt för en unik o god upplevelse..Om ni är minst 5 så boka hyddan!! Rek varmt jag älskar Gojo!!!
Näst bästa vegotallriken på Södermalm (Babajans veg Thali är den klart bästa) Jag går hit minst 2 ggr i månaden för den fantastiska Injeeran o de vackra servitörerna!!Låga priser på allt men undvik det ickevegetariska om du vill ha kva...