Recension av Kalf & Hansen Hammarby Sjöstad – av Agnes L.
Jag är partisk eftersom jag redan innan de öppnat i Sjöstan längtat så det nästan gjort ont tills min favorit från Mariatorget skulle öppna. Min första reaktion när jag läste att de skulle öppna var att skicka ett mail med lite för många smileys och varma välkomnanden.
Jag kikade förbi en kort sväng dagen innan öppning mest för att jag var så nyfiken. Då fick jag även spana in i köket och jag förstår hur glada de måste vara över ytorna de fått om en tänker på utrymmet på Mariatorget. Större både i lokalen och inne i köket men med samma tänk. Jag ville hålla mig opartisk därav bara en snabb spaning för att sedan återvända på den riktiga öppningsdagen.
De hundra första gästerna skulle få en signerad kokbok och lycklig blev jag att jag var en av dessa. Snart kan jag allt om ekologisk lammuppfödning.
Menyn är densamma som på Mariatorget med Stockholm - köttbullar, Oslo - sallad, Köpenhamn - på bröd och Helsingfors som soppa. Jag valde som alltid Stockholm, denna gång för takeaway med senapskräm.
Hemma vecklade jag upp min låda och rätten var fortfarande varm. Det är något speciellt med att bara äta riktigt bra råvaror och även om jag vid första anblicken tyckte mig se att rätten var mindre än vanligt blev jag mätt och belåten.
Jag känner mig stolt och glad över att vara Sjöstadsbo, äntligen har vi ett ställe vi alla kan vara stammisar på. Varmt välkomna!