Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Le Rouge

4,3 • 16 recensioner
Le Rouge

På anrika Le Rouge i Gamla Stan möts man av klassisk Moulin Rouge-miljö. Menyn fokuserar på lax och entrecote, två råvaror som kombineras med en mängd såser och tillbehör. Också vinet står i centrum. Med en human prisnivå vill man göra bra etiketter tillgängliga för fler.

Le Rouge har länge varit känt för såväl den romantiska källarlokalen som för maten. Idag är stället mötesplatsen för alla som vill äta lax och entrecote och dricka prisvärda viner. Lite speciellt för själva menyn är även det stora utbudet av såser och tillbehör, däribland många ordentliga grönsakstillbehör, som gästerna kan kombinera fisken eller köttet med. Tanken är att erbjuda många olika och valfria smaker, även för den som vill äta mer grönt.

Råvarorna har man valt ut med hänsyn till både djur och natur. Laxen som serveras är Krav-märkt och odlad, och nötköttet präglas av både eko-tänk och medvetenhet kring djurhållning. Enligt matkreatören på Le Rouge, Mathias Pilblad, ska ingenting på menyn komma från något som inte är bra. Själv vill han även slå ett slag för de många tillbehören som nästan är rätter i sig, men också för vinutbudet. Här hålls prisnivån så lågt som möjligt för att fler ska kunna dricka schyssta viner.

Le Rouge har tidigare drivits i regi av bland andra F12-gruppen. Idag är det Bockholmengruppen som står bakom Le Rouge och syskonet Österlånggatan 17 runt hörnet (gamla Le Bar).

Bockholmengruppen:
Djurgårdsbrunns Värdshus
Bockholmen Hav & Restaurang
Nybrogatan 38
Nytorget 6
Meatballs - For the People
Le Rouge
Österlånggatan 17
Dalarö Skans
Vinköket

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
29 apr 2018

Bara miljön gör att man är på 4 stjärnor. Sen hakar service och mat på och det är en stark 4. Varma rekommendationer.

20 dec 2017

Hög mysfaktor, glamouröst och romantiskt. Jag vill gärna klä upp mig lite om jag skall hit. Här kan man verkligen fly vardagen och njuta tillsammans med någon man tycker om. Mycket kött på menyn, så inget ställe man springer till om man är ve... Visa hela »

11 jul 2017

Jag skulle nog vilja påstå att le rouge är den mest romantiska restaurangen i Sthlm, om inte annat en av de mest mäktiga rent lokalmässigt. Moulin rouge-miljön är en 10 poängare och maten går även den i samma klass med fantastiska råvaror. H... Visa hela »

24 dec 2014

Le Rouge är inbjudande med sina vackra källarvalv. Men det är inte bara för dejten utan funkar minst lika bra för familj, vänner eller affärsmiddag. Maten är typiskt fransk och alla rätter jag har testat håller hög kvalité. Senast delade... Visa hela »

Listad i: Favoritbarer
8 feb 2019

Testade vintermenyn i Le rouges fantastiska lokaler och den var nog som jag förväntat mig, varken mer eller mindre. Förrätten bestod av ett torn av små rätter där rårakan och tacon med krabbröra va överlägset bäst!

Efter det vald... Visa hela »

10 feb 2019

Alltså det är ju värt ett besök bara för att få känna dig som en parisienne för en kväll. Entrecoten är bra, vinet gott men det är inte en smakupplevelse. Inredningen är dock värt att gå hit för, ta på dig din finast... Visa hela »

8 jun 2015

Le Rouge är en av mina absolut favoritrestauranger i Stockholm. Allt från maten till servicen till sammetsväggarna håller toppklass.

Listad i: Bra barer
29 apr 2016 · Uppdaterad

Har testat Le Rouge några gånger med olika sällskap, men har inte fastnat vare sig för stället eller maten.

1 jun 2019

Bästa resturangen I stan enligt oss

3 jan 2016

Lokalen är helt fantastisk och maten från alla delar av menyn följde förväntningarna som följde. Rolig nisch och finfint att mixa de olika tillbehören, speciellt om sällskapet är större.

20 mar 2015

Jag älskar Le Rouge med dess Moulin Rouge feeling!

Nere i valvet är det dov belysning, mycket röd sammet och härlig stämning. Maten är fransk fast med en modernare tvist. Alltid god och vällagad. Vad du än väljer på menyn är det gott... Visa hela »

8 apr 2018

Utsökt mat och toppen service. Mysig inredning!

31 maj 2015

Det var ett par år sedan jag var här nu men skulle absolut kunna tänka mig att besöka inom kort igen. Häftig miljö och har du inte varit här så skulle jag säga att bara miljön är värd ett besök. Ska jag vara ärlig så minns... Visa hela »

21 dec 2015

Mysigt och gott. Trevlig och kunnig personal.

15 okt 2016

Högt ställda förväntningar slutade i en ganska tung tom känsla. Förrätt röding filé med tillbehör. Smakerna var spretiga och föll inte ihop till någon behaglig smakupplevelse. Entrecon var välstekt men serverades på kalla tall... Visa hela »

24 sep 2016

Mysigt, väldigt gott och supertrevligt.

Så tycker pressen

4 av 6 · Nöjesguiden · 2016-01-19

“Nu mer kvarterskrog än någonsin tidigare. ”

4 av 5 · Aftonbladet · 2013-03-01

“Det var en gång en gravid, en matallergiker och en "normal", som skulle gå ut och äta en kväll. Resultatet från köket var oklanderligt. De välstekta lammkotletterna var fortfarande möra, femrättersmenyn förlorade inte på visst bortfall så som chokladen till de lövtunna mangobitarna till dessert.”

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2010-06-11

“Bensprattel och strumpeband i all ära. Men maten i sig ger KK skäl nog att redan längta tillbaka.”

5 av 6 · SvD Krogguiden · 2007-12-28

“Le Rouge är en upplevelse snarare än ett stamhak. Men som sådan är den innerlig och kan definitivt återbesökas.”