Le Rouge

Top 100
3,9
27 betyg
Fransk restaurang
Cocktailbar
Hemsida
Instagram
Le Rouge
3,9
27 betyg
Hemsida
Instagram

På anrika Le Rouge i Gamla stan möts du av en burlesk Moulin Rouge-miljö med röda sammetsmöbler och romantisk atmosfär. Här kan du förvänta dig franskinspirerad mat, eleganta cocktails och klassiska shower i en av stans mest karaktäristiska lokaler.

Le Rouge har länge förknippats med sin romantiska källarlokal på Brunnsgränd i Gamla stan där mat, drinkar och klubbar har varvats med varandra. I dag bjuder restaurangen på en franskinspirerad "dinner club" med två matsalar, en elegant cocktailbar, en lounge och ett chambre séparée. Hela restaurangen präglas av sitt välkända Moulin Rouge-tema, med böljande draperier, vita dukar, röda sammetsmöbler och heltäckande mönstrade mattor som för tankarna till 1800-talets Paris. Bortsett från mat och dryck bjuder man på klassiska cabaret- och jazzshower med dansare som närmast kommer från självaste Moulin Rouge i Paris.

Hit hittar såväl kompisgäng som romantiska par för att umgås och sätta lite guldkant på tillvaron. Även köket har klassiska franska influenser och menyn innehåller det mesta som hör till. Det går också bra att slå sig ner i baren och beställa in lite barmat med franska smaker eller dricka cocktails, vin och champagne. Cocktailbaren och brasseriet har båda en varsin ingång från Brunnsgränd, och de är svåra att missa.

Föreslå ändringar

Användarbilder från Le Rouge Användarbilder
Lägg till bild

Recensioner av Le Rouge

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
24 dec 2014

Le Rouge är inbjudande med sina vackra källarvalv. Men det är inte bara för dejten utan funkar minst lika bra för familj, vänner eller affärsmiddag. Maten är typiskt fransk och alla rätter jag har testat håller hög kvalité. Senast delade... Visa hela »

8 okt 2022 · Uppdaterad

Le Rouge må vara vackert, men bakom fasaden skymtar dekadens.
Lokalen är smakfullt inredd och förflyttar en till paris på nolltid, tyvärr stannar likheterna där.
Personalen är spretig, från perfekt till "undrar vad dom gör där". Visa hela »

20 dec 2017

Hög mysfaktor, glamouröst och romantiskt. Jag vill gärna klä upp mig lite om jag skall hit. Här kan man verkligen fly vardagen och njuta tillsammans med någon man tycker om. Mycket kött på menyn, så inget ställe man springer till om man är ve... Visa hela »

18 sep 2019

Burleskt, franskt, mysigt och romantiskt på samma gång. Ofta bjuds det på något sång/dansnummer framåt kvällen. Perfekt ställe för att fly från Stockholm ned på en franskt hak en stund.

11 jul 2017

Jag skulle nog vilja påstå att le rouge är den mest romantiska restaurangen i Sthlm, om inte annat en av de mest mäktiga rent lokalmässigt. Moulin rouge-miljön är en 10 poängare och maten går även den i samma klass med fantastiska råvaror. H... Visa hela »

29 apr 2018

Bara miljön gör att man är på 4 stjärnor. Sen hakar service och mat på och det är en stark 4. Varma rekommendationer.

13 jan 2023

Nya ägare, åter till nytt franskt koncept sen bara nån månad tillbaka. Riktigt bra service, maten håller god kvalitet, till detta serveras en dinnershow några dagar i veckan. Dansshow som håller stilen och inte blir varken för lättklädd eller... Visa hela »

8 jun 2015

Le Rouge är en av mina absolut favoritrestauranger i Stockholm. Allt från maten till servicen till sammetsväggarna håller toppklass.

Listad i: 🥃 Bra barer
10 feb 2019

Alltså det är ju värt ett besök bara för att få känna dig som en parisienne för en kväll. Entrecoten är bra, vinet gott men det är inte en smakupplevelse. Inredningen är dock värt att gå hit för, ta på dig din finast... Visa hela »

8 feb 2019

Testade vintermenyn i Le rouges fantastiska lokaler och den var nog som jag förväntat mig, varken mer eller mindre. Förrätten bestod av ett torn av små rätter där rårakan och tacon med krabbröra va överlägset bäst!
Efter det valde jag... Visa hela »

3 jan 2016

Lokalen är helt fantastisk och maten från alla delar av menyn följde förväntningarna som följde. Rolig nisch och finfint att mixa de olika tillbehören, speciellt om sällskapet är större.

29 apr 2016 · Uppdaterad

Har testat Le Rouge några gånger med olika sällskap, men har inte fastnat vare sig för stället eller maten.

31 maj 2015

Det var ett par år sedan jag var här nu men skulle absolut kunna tänka mig att besöka inom kort igen. Häftig miljö och har du inte varit här så skulle jag säga att bara miljön är värd ett besök. Ska jag vara ärlig så minns... Visa hela »

20 mar 2015

Jag älskar Le Rouge med dess Moulin Rouge feeling!
Nere i valvet är det dov belysning, mycket röd sammet och härlig stämning. Maten är fransk fast med en modernare tvist. Alltid god och vällagad. Vad du än väljer på menyn är det gott!... Visa hela »

3 nov 2020

Riktigt grym ställe kommer gärna tillbaka

21 dec 2015

Mysigt och gott. Trevlig och kunnig personal.

27 mar 2022

Katastrof. Tog över en timma att få in fördrinkar varav flera saknades och inte kom. Vi fick ingen meny trots flera påminnelser. Personal som suckar högt och lämnar bordet vid ifrågasättande. Vi och även tre andra sällskap lämnade restaurange... Visa hela »

13 feb 2022

Personalen var kaos, ingen verkade veta vad dom höll på med.
Tog oxfilén och det var första gången i mitt liv som jag lämnade kvar all mat. En stor grå klump var tydligen deras oxfilé.
Kan tyvärr inte komma på en enda sak som funger... Visa hela »

18 okt 2021

Sämsta servicen!!!!
25 min det tog för vår servitris att komma till bordet och fråga om vi vill beställa vin eller vatten, och det är bara för att jag vinkade för femte gången! En kvart till, om vi vill börja med maten! När förrä... Visa hela »

8 apr 2018

Utsökt mat och toppen service. Mysig inredning!

Sida 1 av 2