Recension av Restaurang Triton – av Sara G.

Restaurang Triton

·

Triton öppnade i november och har redan belönats med Michelin Bib Gourmand (billig(are) och gott). Bakom denna succé ligger Erik Eriksson och Patric Kling, och sommelieren Adrià Lorenzo, som har erfarenhet från stjärnkrogar som Ekstedt, Oaxen Slip och Gastrologik. Ingen dålig meritlista och influenserna från de krogarna känns igen.

Triton ligger på söder och är så där mysig och hip på en och samma gång. Lokalen är mysig med öppet kök och det finns en stor vinylsamling man kan fritt spela från.

Maten då? Menyn ändras ständigt och det är en fast trerättersmeny. Skönt. Man slipper till och med välja! Vi bjöds på en sommarfräsch meny med perfekta somriga viner. En i sällskapet utbrast att det var den GODASTE kycklingen han ätit NÅGONSIN. Enkelt, men genomtänkt, med en twist och mmm… vi längtar redhan efter ett återbesök. En ny favorit 💙

Listad i: Söder