Supper Gården är ett ställe jag har velat gå till ända sen jag flyttade till Huvudstaden, vilket är 1 år (observera att mitt besök var innan sommaren). Det som främst lockat mig är obviously maten men även stämmningen som jag hört så mycket gott om. Efter att under låååång period då försökt få mig ett bord hamnade jag här en kväll helt spontant (egentligen för drinkar) och till min lycka hade de ett bord ledigt även för middag. Med beslutsångesten som jag får och har när jag går till ställen som jag längtat till garderar jag mig oftast och beställer in mer än vad jag kanske annars orkar äta, vill ju inte missa något liksom. Och såklart även här för jag blev proppmätt! Tog fram deras Instagram och pekade på de rätter ja ville prova och slutade upp med deras choklad-chilli långkok på högrev med tillhörande nachos och gräddfil (135kr), två olika tacos varav en bestod av fläsksida och den andra friterad kyckling (dessvärre ej tillgängligt på menyn längre) och sötpotatis pommes med hackad koriander och riven permesan (60kr). Allting såg väldigt aptitligt ut och dofta wunderbar. Till detta fick jag feeling och beställde deras drink La Bonanza på martini, grön grape, passionsfrukt och lakrits som var förvåntasvärd god, fick även tips på denna av deras exalterade och kunniga personal. Jag skulle inte katgorisera mig som en lakrits-lover men till syrligheten som fanns i drinken blev det en häftig kontrast med pulvret de snyggt hade dekorerat glaset med. Men nej det... blir inget hockey-pulver för mig ändå framöver, haha. Kan dock ibland gå runt och drömma om drinken, väääldigt god! Kvällen blev i slutändan toppenbra och riktigt trevlig och visst var det personalen, maten, ljudvolymen, mysfaktorn och utsmyckningen i lokalen som bidrog till helhetsintrycket, som jag även hade hört om tidigare. Smakerna på maten var god (tydlig, kryddig och man kunde urskilja de olika komponenterna som presenterades på menyn när man åt) och priset för varje rätt tycker jag var helt okej, varken under/överkant med facit i hand. Hade egentligen inga större förväntningar på maten då jag visste vad jag kunde beställa och det landar ju faktiskt oftast samma mat på tallriken... det säkra kortet ni vet. Och smakerna blir ju därför snarlik, om inte igenkännande. Med tanke på det trycket de hade på både uteserveringen och inne i restaurangen och den höga nivån de ändå levererade denna kväll vill jag ge 4/5 stjärnorna. Personalen var professionell och visade goda kunskaper om utbudet och även de små komponenterna i rätterna/drinkarna, vilket ger ett proffsigt och tillförlitligt intryck. Och maten/drycken serverades inom en rimlig tidsperiod. Hur mycket och vad det är som saknas för full pott återstår att se i framtiden, kanske överraskar de med något "extra" eller innovativt. Men jag gillade konceptet och det vore dumt kanske att ändra på det... nåväl. Kan absolut tänka mig gå tillbaka och prova ännu mer rätter och drinkar i framtiden, gärna sommartid!
Supper Gården är ett ställe jag har velat gå till ända sen jag flyttade till Huvudstaden, vilket är 1 år (observera att mitt besök var innan sommaren). Det som främst lockat mig är obviously maten men även stämmningen som jag hört s...
Visa hela »