Recension av Texas Longhorn Hammarby sjöstad – av Agnes L.
Texas Longhorn i Sjöstan är inte ett ställe jag besöker så ofta. Jag behöver verkligen vara sugen på grillat och nästan vara lite bakfull för att gå hit. Portionerna är stora och mättnaden lägger sig som ett lock i hela magen efteråt.
Jag har vid tidigare tillfällen ätit deras ribs och tycker de är klart godkända men nu senast blev det hamburgaren. Löjligt nog åt jag inte en enda hamburgare när jag var i USA nyss och det var det jag ville ha.
Vi droppade in strax efter 20.00 en lördag och fick bord inom fem minuter. Servicen är varierande; från riktigt gullig till lite bastant hård. Som tur är hade vi den gulliga den mesta tiden. Vi beställde in dryck: jag en Zinfandel och maken en skummande öl i isat glas. Jag älskar isade glas, varför har inte fler ställen det? Inte för att vi behövt kyla ner oss så mycket den här sommaren...
Vi enades båda två om hamburgaren och efter ca 20 minuter kommer varsitt monster in. Jag ville ha min medium/rare men fick mer närmare medium och maken som ville ha medium fick medium/well. Jag tycker ändå att det inte ska vara så svårt att hålla koll på stekgrader, det är ju ändå ett köttställe. Nu var vi alldeles för hungriga för att orka säga till.
Hamburgaren är verkligen ett monster. Stor köttpuck, mycket grönsaker och sen brödet. Brödet var lite för torrt och något för stort och hamburgaren var helt omöjlig att äta med händerna. Maken gjorde ett försök och hade mat i hela skägget.
Deras pommes frites till är mer friterade potatisklyftor men rätt krispiga och goda. Såsen till kändes som en hetare form av hamburgerdressing men vi var smarta nog att ta in Guacamole också. Ska vi prata hel - och halvfabrikat så är jag rädd för att mer än vi trodde är köpt och inte hemgjort.
På det stora hela var vi nöjda med vårt besök, jag kommer inte springa tillbaka men någonstans brukar vi gå tillbaka 1-2 gånger om året och kommer säkert fortsätta göra det.