Recension av Vingården – av These S.
Äntligen, äntligen, äntligen tog vi oss till Vingården - nästan en dag för sent då dom stängde för säsongen två dagar efter vårt besök.
Vingården är som utlovat en hemlig oas i hjärtat av gamla stan, så hemlig att vi knappt hittade dit. Efter ha gått igenom Leijontornet och hotell lobbys så möts vi av den finaste och mysigaste innergården. WOW-moment direkt. Ditt tak är himlen, vita dukar, fladdrande fotogenlampor och antika statyer här och där.
Servicen var precis i min smak - proffsig och diskret men med en touch av personlig. Det finns inget bättre än när servicen alltid är ett steg före, och du får bara följa med.
Hade spanat in menyn flera gånger innan och även deras sociala medier och var redan såld på ett flertal rätter, speciellt kammusslan med champagne-beurre blanc på opastöriserat smör, krispig gurka och gräslök som serverades med pressad potatis. Man behöver inte vara ett geni för att förstå att detta kommer att vara himmelskt gott. Till förrätten tog jag en grillad röd räka och en krokett. Vill understryka att jag nästan aldrig beställer kroketter för jag tycker det är det mest överskattade som finns. En friterad boll med ost, och sen då? Guilty pleasure absolut men inte så mycket än så. Men när våran fenomenala servitörer rekommenderade den kunde jag inte göra annat att prova. Och helt plötsligt tycker jag om kroketter! En krispig panko-croqueta med lagrad Manchego-ost, Iberico de Bellota-confit och picklade piparras. Smakexplosion och allt annat är tråkigt! Till dessert blev det en copa Colonnello med citronsorbet, champagne, moscato och vodka. Inte trist.
Jag älskar Vingården. För dejten, tjejgänget, jobbmiddagen eller varför inte fira mammas födelsedag här. Avskalat, mysigt, proffsigt och GOTT! Så ledsen att jag behöver vänta i 8 månader tills de öppnar igen för säsongen i maj.