Recension av Vinvalvet 1644 – av Fredrik D.

Vinvalvet 1644

Servicen var trevlig och hjärtlig. De gamla stenvalven erbjuder en speciell och trivsam atmosfär.

Men på Vin Valvet ser vi inget av den omsorg om maten som är så utmärkande för pintxosbarerna i San Sebastian. Där slås man av den stolthet och passion som det baskiska köket förmedlar i varje liten läckerbit som serveras. På Vin Valvet känns maten oengagerad och trött. De baconlindade tigerräkorna på spett för 110 kr var väl ok, men ankbröstet med mango och päron i sötsur sås har lämnats åt sitt öde alldeles för lång tid i ugnen. Nu fick vi in en ledsamt överstekt och torr anrättning som vittnade om en alltför låg ambitionsgrad i köket. Dessutom var den helt smaklös eftersom ingen hade kommit på tanken att krydda den innan den serverades. Förfärlig, rent ut sagt. De övriga smårätterna vi beställde in höll ungefär samma nivå; de som var bäst var på sin höjd ok, men även bondbrödet med vitlök var flottigt och kladdigt och inte så kul. Cheesecaken till dessert var också en besvikelse, konsistens och smak var ganska långt ifrån hur en cheesecake skall smaka.

Den trevliga servicen som gjorde sitt bästa för att ge oss en angenäm kväll arbetade i uppförsbacke då maten inte var bra. Oavsett vilka priser som står på menyn, kan det aldrig bli prisvärt så länge köket inte levererar. Vin Valvet är inget vi känner att vi vill återvända till.