Min sambo Grisen fyllde 22 år för ett par veckor sedan. Eftersom hon går i skolan och fyller sitt knorriga huvud med massa viktiga saker och är trött när hon kommer hem så bestämde jag och Jannike, vår då nyss hemkomna och på besök hos oss amerikaniserade vän, att ställa till med ett alldeles lagom litet kalas.

Jag länsade Vitabergsparken på blommor och satte i vaser lite överallt i lägenheten.

På favoritaffären handlade jag hattar, ljus och småsaker som man måste ha vid kalas.

Finaste ljusen man kan ha på en tårta. Spelar roll att hon fyllde 22. Man får fira som om man var 8 då också.

Temat på kalaset kan nog helt enkelt vara Grisar kort och gott.
Eftersom hon lyckades ta sönder sin gamla grisnyckelring köpte jag en ny i minipresent. Denna gången Nalle Puh i grisdräkt. Bäst.

Jannike hade med våra favoritkakor från USA som vi åt mängder av när vi var där. Och allting är bättre i pyttelitet format såklart! Minioreos och minichips Ahoys.

Vi hittade bästa presenten och slog in den i hajpapper. (det står 'Happy bufday, I give you ME!' vilket  är en intern grej)

Så bakade vi tårta. Det blev lite bråttom eftersom Grisen var på väg hem så jag satte ljusen i form av tvåor på fel håll. Men en kristyrgris blev det med oreoögon på kladdkaka med minimaränger i!

Helst av allt i världen vill Grisen ha en teacup pig. Hon googlar och youtubar dem minst en gång per dag ungefär. Dock finns inga uppfödare i Sverige och våra föräldrar tycker inte att man ska ha en teacup pig i lägenhet. Så tills drömmen blir verklighet fick hon ett substitut. (som äter müsli)

När Piggieknorrisen kom hem sjöng vi 'ja må hon leva', hade hattar på huvudet och lät henne blåsa ut ljusen. Sen åt vi minikakorna.

I taket hade vi hängt massa ballonger. De hänger fortfarande kvar.

I det stora paketet låg det en spargris. Hon har önskat sig en sen vi flyttade hit i augusti men nu först fann jag och Jannike en bra. Den tycker om att äta enkronor men inte tior och femmor.


Sen drack vi vin och saft med sugrör, åt lax, kollade på Hot Rod, knaprade tårta och somnade med hattarna på sned.
Och om mindre än en månad fyller jag lika mycket jag också. Superläskigt och roligt på en och samma gång. Ska nog skriva en önskelista ikväll för imorgon åker mina föräldrar till Qatar och Kuala Lumpur. Måste passa på att önska mig något roligt därifrån.

Skriv en kommentar

gaaah oreos är så himla himla goda!

kram

duuuuu. skulle jag kunna få din stockholmsadress? kan hända att jag skulle vilja skicka dig nåt på posten om jag kan. puss!

· Svar till Anna

Klart att du kan få! Inte för att du behöver skicka mig någonting. Men vill du ha adressen ska vi ordna det. Skicka mig ett mail vettja på [email protected] så får du den. Puss!

Kommentera