Skrev ett inlägg om hur en jobbdag i mitt liv kan se ut för ett tag sedan. Saken är den att jag endera dagen arbetar 15 timmar på en studioplåtning, den andra sitter på ett kontor och knattrar på tangenterna 9 till 5, den tredje plockar jag kläder på stan/planerar en plåting/går på möten osv. Det är ofta att ingen dag är den andra lik och ibland är det småjobbigt men för det mesta roligt. Jag gillar dynamik i vardagen!

 

En annan sorts dag kan se ut såhär:

Ibland har jag högvis med illustrationer som ska göras och då sitter jag näst intill alltid hemma och jobbar med dem. Då börjar jag med att gå igenom materialet samtidigt som jag äter brunch. I detta fallet jordgubbar och kall cola.

Är det fint väder så sitter jag alltid utomhus. Ibland måste man ta paus för att klia grannens katt på magen och prata om livet. 

Sen sitter jag helt enkelt i skräddarställning med ett par solglasögon på nästippen, en bunt papper i knät och pennan i högsta hugg. Då jag jobbar på deadline är det upp till mig när saker görs, så länge det blit gjort i tid, så jag ritar helt enkelt på.

När handen krampar efter ett antal illustrationer kan jag alltid få för mig att plantera lite blommor i en kruka och då gör jag det. Inte bara frilansande journalist, illustratör och stylist utan även blomplanterare.

Skriv en kommentar

Åh. Inte missunnsam men längtande och viljande-hava-det-på-detta-vis-för-mig-också. Ih!

Åh! Har du planterat blomman för dagen än? Hoppas det. Den kommer verkligen bli jättevacker! Som du ungefär. PUSS!!

· Svar till ida

Vet du! I helgen, på loppis i Småland, köpte jag en fantastisk gammal Kockum-skål/fat som jag igår planterade plantan i. Nu har den mycket plats och ser alldeles jätteglad ut med en fin pinne att klänga på. Glad växt!

Jättefina bilder.

Kommentera