Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!
FRÅGOR OCH SVAR

Allt är ju fortsatt väldigt nytt här, och jag tycker det är väldigt intressant att lära känna människor - så därför tänkte jag att ni skall få fortsätta lära känna mig. Jag har plockat ihop lite frågor från andra bloggar som jag tänkte svara på, längre fram tänkte jag även att jag skulle svara på lite frågor som går in på specifika ämnen. Men vi börjar så här, så kanske man kan börja få en bild av mig!

Hur lång är du? 
Det är så länge sedan jag mätte mig, men jag ska vara 176 cm.

Berätta något alla inte vet om dig? 
Jag är (stolt) norsk medborgare.

Vilket parti röstar du på? 
Det känns som en av de svåraste frågorna 2018, det beror så mycket på. Jag är inte säker, men jag lutar oftast åt ett blått parti.

Vad dricker du helst?
Bubbelvatten, lemonad och vin.

Vad är dina drömmar i livet?
Drömmar går ju att kategorisera, det är lätt att man blir feltolkad om man drömmer om materiella ting. Jag drömmer om en stor och fin lägenhet, landställe i skärgården, att göra något meningsfullt, ha en god ekonomi, frisk och glad familj, massa hundar, att slippa vara rädd, skriva en bok, att alltid få jobba med det jag vill och ett liv fylt av kärlek.

Är du avundsjuk på någon/något? 
Jag jobbar verkligen med att vara tacksam, och blir bättre och bättre på det. Jag kan vara ganska så nöjd i min vardag, jag har lärt mig det. Men det är oundvikligt att inte vara lite avundsjuk när man ser folk på Instagram som reser från lyxhotel till lyxhotell, investerar i dyr inredning eller unnar sig fina kläder med lita för jämna mellanrum.

Framför allt är jag avundsjuk på folk som skonats från allvarliga sjukdomar och bortgångar bland nära och kära.

Vad vill du att dina barn ska heta? 
Det känns som ett beslut jag inte vill ta i förväg, men jag har absolut ett och annat förslag i huvudet. Jag gillar unika namn, gärna inspirerade från Norge, Danmark och Franrike.

Vill du har husdjur? 
Jag hade en hund i nästan 15 år, Alfons <3. Han gick bort i mars i år och har lämnat ett stort tomrum efter sig. Han var en kär familjemedlem som fick vara med så länge, sedan jag var 12 år. Livet utan honom är svårt att acceptera, men han var gammal och fick ett jättefint liv.

Precis när han gick bort tänkte jag att jag aldrig mer kommer kunna ha hund, att det skulle göra för ont. Det är också en ångest ihopkopplat med att man känner att man skulle ersätta någon. Men Alfons går inte att ersätta, och vill man ha en anna hund har det ingenting med Alfons att göra. Man kanske inte ska säga "skaffa ny", det är inte som en tröja.

Svaret på frågan är ja, jag är en extrem djurmänniska och älskar nästan hundar mer än människor så jag har svårt att tänka mig att jag inte skulle ha hund. Det hade varit tråkigt.

Vad är din favoriträtt?
Jag har blivit en riktigt sucker för vegetariska hamburgare och hemlagad pizza. Annars älskar jag skaldjur, och asiatiskt - gärna Asian fusion.

Vad är lycka för dig? 
Kärlek, relationer, värme, trygghet. Lycka är nog att vara glad i stunden, nöjd med det man har och älska sitt liv och allt man har omkring sig. Livet är inte alltid roligt eller enkelt, men kan man förlita sig på det man har så klarar man allt annat.

Favoritcitat? 
Jag gillar detta: ”you miss 100% of the shots you don’t take” - Wayne Gretzky

Vad lägger du mest pengar på? 
Garanterat mat, och då menar jag i affären inte på krogen. Eftersom jag älskar mat och fina råvaror blir det lätt att jag går loss. Det har blivit mycket mindre shopping av kläder och sådant de senaste åren, jag försöker investera mer noggrant.

Hur ser ditt liv ut om 10 år? 
Jag hoppas verkligen jag är lycklig på alla plan, då menar jag privat och i jobbet. Om 10 år är jag nästan 37 år, då hoppas jag nog att jag har en liten familj - antingen bor vi i en trevlig lägenhet i stan och tittar på att köpa ett landställe (om man får drömma) eller så kanske vi flyttat till en härlig villa med stor tomt och nära till havet. I jobbet hoppas jag att jag fortfarande får jobba med en stor variation av saker som jag har lyckan att göra idag, driver eget bolag och kanske skriver jag på en bok?

Hur såg ditt liv ut för 10 år sedan?
Jag gick mitt andra på gymnasiet och jag minns den här sommaren som ganska så rolig - men också som en känslomässig berg- och dalbana, som skoltiden var. Tankar kring vad man ville göra efter gymnasiet började nog krypa närmare, men det skulle dröja något halvår-år innan jag började tänka i banorna på att flytta till London.

Hur ser din vänskapskrets ut? 
Jag älskar mina fina vänner, jag kan bli tårögd när jag tänker på dem och att jag haft lyckan att få dem i mitt liv. Jag skulle säga att jag har 7 bästa vänner som är en blandning av gamla och nya. Sen har jag fler som jag inte träffas och hörs med lika ofta, men som man alltid kommer ha en fin och kärleksfull relation till (hoppas jag) och så ses man på större tillställningar. Jag är en person som ger otroligt mycket till de som jag är nära, men kanske lägger lite mindre energi och socialt engagemang på folk jag inte känner. När man väl kommit mig nära håller jag dig hårt, och gör allt för dig.

Vad gör du helst en ledig dag? 
Jag har blivit en riktig hemmaperson, jag gillar att bara ta det lugnt, gå en promenad, pyssla hemma. Kanske träffa en kompis på lunch och sen laga en god middag hemma med gott vin.

Om du fick välja vem du ville, vem hade du ätit middag med?
Många svarar Barack Obama eller Kim Kardashian på sådana här frågor. Även om jag har idoler, så imponerar de inte på mig på samma sätt. Jag hade valt någon mer lokal, som jag inspireras av i vardagen, som har gått igenom mycket och som jag skulle vilja vara lite mer som - jag skulle ha hundra frågor att ställa.

Här hittar man dig aldrig?
Nattklubbar skrämmer mig nu för tiden, jag gillar som sagt att vara hemma, men egentligen älskar jag att dansa, men då gör jag de hellre vid specfika tillfällen. Tunnelbanan undviker jag också gärna. Och Dovas.

Var kommer du ifrån?
Jag är uppvuxen i Saltsjöbaden i Stockholm, en liten ort 15 minuter med bil från city. Funderar ofta på om jag kommer flytta tillbaka, det är otroligt vackert där ute, men samtidigt är jag nyfiken på nya ställen utanför staden.

Vilka ser du upp till?
Faktiskt fint nog, några av mina arbetsgivare: Adam Linders, Michaela Forni och Jonna Bergh. De är smarta och har lyckats med olika saker som inspirerar mig.

Vad hade du jobbat med om du inte gjort det du gör idag?
Jag hade kanske jobbat mer operativt med mat, eller så hade jag velat vara psykolog.

Skriv en kommentar