Recept | Kikärtsbiffar med tomatconcasse

Vego måndag! Här kommer ett enkelt, nyttigt och lite exotiskt recept, perfekt för den vegetariska måndagen!

Du behöver:

  • 1 paket kikärtor
  • Vitlök
  • Persilja
  • Ströbröd
  • Ägg
  • Citron
  • Schalottenlök
  • Tomat
  • Vin
  • Grekisk/Turkisk yoghurt
  • Honung
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja

Gör så här:


1. Sätt ugnen på 200 grader grill (varmluft).

2. Sila 1 paket kikärtor och häll i en skål eller matberedare. Tillsätt 1-2 vitlöksklyftor, en knippe persilja, 1/2 dl ströbröd och ett ägg - mixa (med stavmixer eller i matberedaren). Riv citronskal och press 1-2 matskedar (inte så noga) citronsaft och tillsätt i röran.

3. Sila det andra paketet med kikärtor och häll i en ugnsform, tillsätt olivolja, salt och peppar och ställ in i ugnen.

4. Forma biffar av kikärtsröran och stek i medelhög värme i en panna. Håll koll och vänd dem så de inte bränns.

5. Hacka 1-2 vitlöksklyftor, en stor schalottenlök och 2-3 stora tomater. Ta fram en panna och fräs på medelhög värme ett par minuter, tillsätt 1 dl vin (rött, vitt eller rosé funkar lika bra) och låt koka upp.

6. Lägg kikärtsbiffarna på papper så att oljan tas upp när de är klara.

7. Blanda yoghurt med citronskal, citronjuice, salt, peppar och honung.

8. Färdigt att servera.

Skriv en kommentar

Ser så gott ut😋

Kommentera