Recept | Vegetarisk carbonara

Jag har varit sugen på en krämig pasta med parmesan jag vet inte hur länge. Ikväll gjorde jag slag i saken och styrde ihop en! Jag testade en ny ingrediens, soltorkade tomater, och det blev en hit. Sällskapet var också väldigt nöjda och glada. Sköljde ner detta med ett glas rödvin.

Du behöver:

  • Pasta (jag använda ekologisk tagliatelle)
  • Soltorkade tomater
  • Champinjoner
  • Havregrädda
  • Parmesan
  • Persilja
  • Muskotnöt
  • Ägg
  • Smör
  • Olja

Gör så här:

1. Koka upp vatten i en stor kastrull, salta för smak.

2. Skär champinjoner efter behag och soltorkade tomater i mindre bitar (jag använde en burk för tre personer, men man kan lätt ösa på med mer).

3. Lägg dem i en stekpanna med smör och olja, stek tills de får en fin yta.

4. Vispa medan ihop tre ägg-gulor, ett ägg och massa riven parmesan.

5. Tillsätt ett paket havregrädde i omgångar till stekpannan, låt det koka upp och brynas utan att brännas. Salta, peppra och riv muskotnöt i såsen.

6. Tillsätt pastan i vattnet och låt koka upp. Ta lite av det skummade pasta-vattnet och tillsätt i såsen, det tillför sälta.

7. Se till att pastan inte överkokas, det är bättre om den är lätt underkokt. Häll av pastavattnet i ett durkslag, och blanda sedan pasta med såsen från stekpannan i kastrullen. Sist, tillsätt äggblandningen.

8. Garnera med persilja och servera med riven parmesan.

9. Bon appetit!

 

Skriv en kommentar

Jättegott😋

Kommentera