Recension | Restaurang Artilleriet

Om du har råkat missa Restaurang Artilleriet är det inte helt oförståeligt. Du hittar det nämligen bakom de stora grindarna till Armémuseumet på Östermalm, själv har jag cyklat förbi många gånger men inte tänkt tanken att det gömmer sig en fantastiskt pärla där inne. Restaurangens egna ingång hittar du på Artillerigatan 13 (såklart), med en pampig entré. Restaurangen har en mysig terass med bekväma fåtöljer, en perfekt oas för en afterwork med utsikt över innegården till muséet. Lokalen är elegant, lyxig men inbjudande, och känns som gjord för stim och sena kvällar. Interiören anspeglar på Art Deco med marmorbord, djupa färger och gulddetaljer men det finns också inslag av retro i textilen och möblerna, allt som allt blir det en genomgående modern och trendig stil.

Jag besökte Artilleriet i veckan med ett glatt gäng, vi delade på flera mellanrätter till förrätt, varsin varmrätt, efterrätt, och cava!

À la carte-menyn erbjuder förrätter som man kan välja att göra till sharing, varmrätter och efterrätter. De har en meny med klassiska rätter som finns hela dagen, och en kvällsmenyn med ytterligare utbud. Ett extra härligt plus är att hundar är välkomna hit, så du slipper lämna din vän hemma!

Vi började som sagt med ett gäng mindre rätter att dela på, här ser vi löjromschips.

Kroketter med chilimajonäs (dessa var helt fantastiska) och burrata med tomat, basilika och pesto (även denna mycket god).

Laxtataki - MUMS, MUMS, MUMS!

Till varmrätt blev det röding med hummer beurre blanc, den var väldigt fin. Unnade mig även en halv efterrätt i form av brownie med vaniljglass och kolasås. Sen var jag mätt vill jag lova.

Vi var ett hungrigt och glatt gäng som samlades runt ett av dera stora runda bord med soffa, optimalt för att få igång härliga samtalsämnen. Det där kan göra så mycket, hade vi suttit vid långbord hade inte alla kunnat delta i samma samtal på det sättet. Älskart! Jag älskar också att deras cava går på 60kr/glaset - och det var faktiskt den godaste cavan jag druckit på länge. Skål!

Mitt betyg för Restaurang Artilleriet

Allt som allt får Artilleriet topp-betyg av mig. Personalen gjorde sitt, uppmärksamma, trevliga och bemötande. Lokalen känns både mysig men festlig, och interiören är snygg. Plus för de runda borden om man är ett stort sällskap! Menyn har en bra bredd på smaker från olika typer av kök, med både vegetariskt, fisk och kött. Allt jag åt och drack smakade otroligt gott, jag har faktiskt ingenting att påpeka. Sist men inte minst är rätterna väldigt prisvärda.

Mat: +++++
Miljö: +++++
Pris: +++++
Service: +++++

 

Skriv en kommentar