Skulle åka och handla idag. Mitt på vägen framför mig hade jag en cyklist som av någon anledning hade förkastat att cykla på cykelbanan.
Så där sitter jag i bilen, krypandes i 30 kilometer i timmen med en spandexröv framför mig. Jag hoppas på att killen ska cykla in till högerkanten och göra det möjligt för mig att köra om. Han vägrar. Han cyklar lugnt vidare MITT I VÄGEN. Jag stör mig på honom... vad är detta med att medelålders män köper sportcyklar för en herrans massa pengar, trär på sig tighta cykelbrallor, en droppformad hjälm och de där idiotiska trekantiga glasögonen? Sedan någonstans på vägen får de illusionen av att de cyklar så vansinnigt fort att de vanliga cykelvägarna inte längre räcker till för dem. Nej, minsann, de måste färdas på vägarna, gärna mitt i vägen och leka att de är någon slags människodriven motorcykel.

Jag kör om efter några hundra meter... trött på att snigla fram bakom hans upp och nedgungande röv. Jag gasar på lite extra och ger honom en liten TUUUT! Varpå jag får en vilt vinkandes spandexsnubbe i backspegeln. Jag gestikulerar tillbaks att han gott kan hålla sig på cykelvägen. Jag får ett finger... jag ger ett finger tillbaks. Han följer efter mig.

Först skrattar jag lite. Sedan blir jag förbannad. Jag blir alltså på fullt allvar jagad av en kille i tights på cykel. Spännande... jag bara måste ta reda på vad han vill. Jag kör lite hur som helst ett tag... svänger lite när det behagar mig och upptäcker helt enkelt nya saker i min omgivning samtidigt som jag testar snubbens uthållighet. Han tröttnar minsann inte. Han har gett sig fan på att ha tag på mig. Jag börjar köra långsammare. Tycker nästan synd om honom.

Jag stannar till slut, framme vid affären, går ut ur bilen lite lagom irriterad (fatta att en kille i spandex har tokhojjat efter mig i flera minuter!) och frågar vad hans problem är.

"Du körde nästan på mig! Det är vingligt på en sådan här cykel! Har du aldrig cyklat?"
"Alltså, vad fan gör du mitt i vägen? Är du helt pantad?! Klart jag kör om dig, för att sitta i en BIL och köra i TRETTIO bakom DIN RÖV är inte något jag vill syssla med en längre tid!"
"Du körde nästan..."
"Det gjorde jag inte alls det! Minst en halvmeter mellan dig och min bil! Tycker du det är så jobbigt så får du väl cykla på cykelbanan!"
"HÖRRU det är vingligt på cykel!"
"Skaffa stödhjul då! Och klä på dig för helvete! Du ser skitdum ut!"

Där lämnade jag killen för att handla. Han stod mest och gapade. Jag bor i ett lite "finare" område där folk inte är vana vid att man ryter till. Kan tänka mig att han ligger i fosterställning och gråter hos sin fru resten av kvällen.
Vad är detta för en trend? Har folk tröttnat på gymmen? Har de ens någon idé hur roligt det ser ut? Speciellt när de kommer i flock utmed 70-vägarna och leker värsta Tour De France.

VROOOOOM!!!! *massor av vägdamm*

"Din jäääääääävel!!!!!" Och ett dussin hyttandes nävar i luften.

Ät avgas, nötter.

Skriv en kommentar

Brilljant! Jag skrattade så tårarna sprutade vid den här passagen " Kan tänka mig att han ligger i fosterställning och gråter hos sin fru resten av kvällen."

Ohhahahaha. You made my day!

Underbar komment fr broder Sin. Hela posten är btw
lysande.

AHA, nu kom jag på dig!! Du är ju värsta cykelsnubben ju. Hittade dig på en nördsida för cyklister, www.mapmyride.com/user_profile?u=pezter, hahahaha.

Jag bli sjukt besviken :P

Pezster 
· Svar till Tombosto

Pezter? vem fan är det? Jag har ett litet "s" instoppat i mitt namn.
PEZSTER!!!
Fan. :D

jaja, små knep som du tagit till för att dölja ditt egentligen stora cykelintresse, men mig lurar du inte :P

Pezster 
· Svar till Tombosto

JOhooooo! Jag har lurat dig. Du tror mig-

Jag kan hålla med om at man ska ha trafikvett och cykla på cykelbanor. Då kan jag förmedla ett cykelperspektiv.

Bilister är inte bättre på trafikvett dom i heller!

1. Hur ska jag som gångtrafikant och cyklist veta i förväg hur bilisterna ska svänga utan dem använder sig blinkern. Jag känner inte alla bilister alltså kan jag inte heller känna till om de ska svänga vänster eller höger... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Cyklist

Överlag förstår jag cyklister... det är bara speedocyklisternas envisa böjelse att vara på vägbanan som retar ihjäl mig.

Vadå högerregel? Är inte den avskaffad i Stockholm?! ;P Inte ofta man möter någon som använder sig av den.

Gillar ditt inlägg Pezter ;P Även om du verkar lite bitter:)

Hahaha, jag skrattar gott! Ar sjalv cyklist men pa Hawaii vilket ar valdigt spannande med alla som kopt sitt korkort pa postorder, typ. Cykelfiler ar dessutom sallsynta och alla parkerar langs trottoarerna sa vaggrenen man forsoker halla sig i for att vara ur vagen ar oftast upptagen. Man forsoker att inte gora ovantade saker och att behalla ett gott humor. Aloha och "shaka" pa er!

Du.. Du borde faktiskt försöka sätta dig lite in i andra. Det står ingenstans att du inte får cykla på vägen. kör om. I ANDRA filen mongo. ;) haha
Hon med stort huvud. ;)

Pezster 
· Svar till Mli

NEJNEJNEJ! Vill inte, kan inte...
Cyklar gör man på cykelbanan. Det hör man på namnet.
C-y-k-e-l-b-a-n-a-n!

Om cykelbanorna hade varit anpassade för att träna cykel på, hade nog fler motionscyklister använt dem. Som det är nu är många cykelbanorna inte konstruerade för hastigheter >25km/h

*ASGARV*

Du tog mina ord på pricken! Tänk att så många cyklister tror de äger hela världen. Näst efter att bilister inte använder blinkers, ligger medelålders gubbtöntar på tävlingshoj på en klar andraplats på min irrolista.

Sedan kanske man inte ska gasa upp sig så mycket över I-landsproblem fast lite gubbvett kan man väl kräva?!?

När jag är irro i bilen, tä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Krister

En kvick tanke på något nice brukar fungera :D

Funderade på om jag skulle kommentera något så här lång i efterskott, men det är ju bara ett så roligt inslag!!!
Tårarna sprutade när jag högläste åt familjen.
Mer, mer!!! ; D

Själv sätter jag skottpengar på bimbobrudar som sms:ar samtidigt som de cyklar i trafiken och folk som går på cykelbanan.
De sistnämnda får en direkthämnd. Redan när jag ser dem på håll får jag upp farten som fan på min cykel, fortsätter veva på pedalerna så jag blir ljudlös, innan jag passerar farligt nära och gärna skriker "WOOM"!
*asgarv* Effektiv väckarklocka i der... Visa hela »

speedocyklister i tajts! stämmer precis. cyklar själv till jobbet ibland och gubbarna i tajts och alienglasögon är absolut livsfarliga. för alla runtomkring. men värst är inte dom vingliga, utan dom som tror dom deltar i ett tempolopp.

Hahahahah så jävla klockrent...

Pezster 
· Svar till killer

:D

Pezster - 31 jul -09 14:10

"NEJNEJNEJ! Vill inte, kan inte...
Cyklar gör man på cykelbanan. Det hör man på namnet.
C-y-k-e-l-b-a-n-a-n!"

Och du är Dirty Harry som håller rent på vägarna! Be att för att vi inte träffas i det fina området för jag kommer att skyffla ner din avsparkade backspegel i halsen på dig om du inte har F-O-L-K- respektive T-R-A-F-I-K-V-E-T-T nog att uppföra dig. ... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Charles

Du kan ju gärna försöka. Bring it, tönt.

Skottpengar på bilistjävlar med mobiler i örat som korsar cykelbanor utan att se sig för, skiter i att blinka när dom ska svänga, parkerar mitt i cykelbanorna, klipper barnvagnar på övergångsställen osv osv sov. Finns inget så jävla äckligt som en bilist. Det är den lägsta formen av skuggvarelse. Late, fula jävla Ego-arslen är vad det är.

F ö så hittar du få landsvägscykli... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Martin Munthe

Strax över 40 på landsväg... alltså 30 km/h under 70? Ni får gärna lov att cykla där men ge fan i att köra i bredd för då blir det tighta omkörningar.

Ni är så sura att det är roligt. Fatta att man blir noll nervös av en liten snubbe i spandex... och jo... ni är alla små... som smurfar... som är för små för att köra bil...

Och det där i Texas... följer... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Martin Munthe

Förresten är alla avgaser riktigt bra. De hjälper nämligen till att skjuta upp den där nästa istiden.

Arga miljömuppar i spandex... det där förklarar en hel del...

Pezster 
· Svar till Fredrik

De är som järvar! Angriper stora saker!

"lizzard 13 aug -09 11:13
Om cykelbanorna hade varit anpassade för att träna cykel på, hade nog fler motionscyklister använt dem. Som det är nu är många cykelbanorna inte konstruerade för hastigheter >25km/h "

Du skämtar, eller hur?? Du får ju för fan köra moped på vissa cykelbanor??!! Det är ju asfalt?! Vill man träna så för man väl åka ut på landet där det... Visa hela »

2 saker som är töntigare än cykling:
att blogga och att använda ordet "tönt".

Pezster 
· Svar till Kalle

Ännu töntigare är en cyklist som kommenterar på bloggar som använder ordet tönt.

Seså... gå nu och raka benen.

Kommentera