Vi kommer närma oss den punkten där multiresistenta bakterier faktiskt kommer stå och skratta åt vår antibiotika. Så länge folk dels tjatar till sig antibiotika från doktorerna, så länge doktorerna ger efter för tjatet... och de största bovarna är de idioter som börjar knapra sina piller men inte gör det kuren ut. Det är då de små rackarna klarar sig och lär sig att bli resistenta. Det spelar ingen roll om du sköter dig själv... får du en resistent bakterie är det du som riskerar att dö.

Fast... jag tror benhårt på att vi - mänskligheten, den nya kackerlackan vad gäller överlevnad - kommer att knäcka den nöten med. Forskningen med peptider är på gång och om några år kommer de första läkemedlen ut på marknaden. Peptider kan dessutom inte bakterierna bli resistenta mot eftersom de "dödar" bakterierna på annat sätt. Grovt förenklad kan man säga att de sticker en kniv i bakterien... lite svårt att värja sig mot.

Tills dess dock så slå folk som äter antibiotika i onödan lite sådär lagom hårt. Bor du ihop med någon så ge dem en liten box i magen när de sover... när de klagar på morgonen så berätta att du tror de får ont av pillerna.

Läs mer om peptider här.

1 - 2

Skriv en kommentar

Varför använda antibiotika, när det finns naturliga medel (som inte läkemedelsbolagen kan ta patent på och som de till varje pris inte vill att folk skall bli informerade om) som dödar mer än 650 olika inte bara bakterier utan även virus och svamp! Själv använder jag dessa, som är mycket effektiva!

Pezster 
· Svar till Bibbi Jansons

Haha.. lol... hade det där funnits så hade det använts din lilla konspirationsteoretiker. Namedroppa nu lite substanser så vi kan ta ställning själv.

Kommentera