Läste idag om det där paret som torterat sina fosterbarn på Aftonbladet. När jag plötsligt såg den där lilla bilden av en pojkes brev till sina föräldrar...

... så gick jag sönder.



Björn Ranelid sa en gång:
"Bär ditt barn som den sista droppen vatten i en öken".
Det är nog den vackraste meningen jag vet.

Jag har själv en son. En liten underbar kille på 9 år som är mitt i att upptäcka livet. Han skrattar, gråter, busar, oroar sig för svininfluensan, oroar sig för sin syster... ja... en herrans massa rör sig i den där lille pojkens huvud. Mitt i allting är han trygg och vet om att jag älskar honom. Han VET. När jag tänker på min lille pojke... hur sköra barn är... och så läser jag mer i artiklarna. Och tårarna kommer...

Någonstans i Sverige sitter det små barn med ångest. Som undrar var mamma och pappa är. Som inte förstår varför vuxna människor är elaka. Som trots misshandel och bråk älskar sina föräldrar - för de vet inte annat. Små underbara barn som konstant tror de gjort något fel... och som förtvivlat sträcker ut en hand mot de vuxna som gör så fel mot dem... som bara vill bli älskade... och som blir sparkade på tillbaks.

Min puls bankar i kroppen och när jag tänker på ångesten bakom den här lille pojkens ord på papperet kan jag inte göra annat än att släppa fram mina tårar ännu mer. Den lille pojken har formulerat för honom världens viktigaste fråga där. Ritat små hjärtan och han vädjar om ett brev tillbaks. Han blottar sig som bara ett litet barn kan göra. Det gör så vansinnigt ont i mig när jag tänker att han kanske aldrig fick ett svar.

Hade jag haft möjlighet hade jag tagit alla världens barn under mina armar. Gett dem en frihamn där de vet att de är älskade... där deras största problem skulle vara om de ska ha mjölk eller juice till frukost... eller som min sons största fundering just nu... vilken färg nästa modellbygge ska ha... Men jag kan inte ta dem alla under mina armar...

Istället sitter jag och tittar på min skärm med tårar i ögonen och försöker förstå... hur någon kan lämna ifrån sig sina ungar... hur någon kan agera utstuderat, grymt och sjukt. Plåga dem, förvägra dem kärlek och utnyttja deras oerhörda längtan att få vara trygga och älskade. Hur fan går det ihop? Hur kan någon vara så sjuk?

En del av mig är sönder, min tro på mänskligheten vacklar och jag känner en enorm sorg för alla barn som far illa... nästan en maktlöshet som försvagar mig... sedan kommer ursinnet som en våg genom mig, arbetar upp min puls så att den känns i tinningarna. Hör nu era as:

Ni som kränker barn. Ni som slår, hotar och utnyttjar deras kärlek. En gång, någon gång, kommer ni att stöta på en som som jag. Som ser ert riktiga jag när ni glömmer er. Då blir det konsekvenser era jävla as. För jag har nog aldrig i mitt liv vetat vad riktigt hat är... men nu vet jag. Det är en röd flamma som bultar bakom mina ögon, det bränner hela min kropp inifrån och det vill ut.
Så om jag snubblar över någon som gör barn illa är det inte ett blogginlägg som kommer rinna ut på nätet, det är inte ett litet samtal till en lam myndighet, det är inte en menande blick bakom en lugg mot er... det är ren och skär handling som gäller. Det är mitt förbannade ansvar i egenskap av människa.

Idag, när jag såg den lilla pojkens brev med hjärtan och världens viktigaste fråga, så blev det personligt.

Du som är grym mot barn är en icke-person i mina ögon. Du förverkade alla dina rättigheter vid din första grymhet. Jag bryr mig inte om din bakgrund, var du kommer ifrån, om du är missbrukare, om du var mobbad i skolan, om du är psykiskt sjuk, om din hund slog dig när du var liten... ingenting av det där förminskar det du gör. Det är du som utför dina handlingar och det finns INGA ursäkter, ingen förlåtelse, inga förmildrande omständigheter... jag är inte en humanist som försöker se orsaken till varför du gör som du gör... jag dömer dig enbart för dina handlingar. Jag anser nämligen att vissa människor är rent slöseri med luft.

Så... in i mörkret med dig... göm dig... för fan ta dig om jag upptäcker dig.

AS1, AS2

GP - SvD - AB - AB -


Skriv en kommentar

Tack! Inget mer att tillägga...

Pezster 
· Svar till Erik

Tack för du tog dig tid och läste. Och kommenterade! Det betyder mycket för mig... speciellt på det här inlägget.

Håller med föregående talare och håller med dig. Har inte heller jag något mer att tillägga. Mer än möjligen det då att det är lite synd att jag är en väldigt liten kvinna och inte skulle kunna åstadkomma så mycket skada om jag stötte på en sån här människa. Kanske jag kan be om hjälp i så fall.

Pezster 
· Svar till Pia

Tack för din kommentar!
Det räcker med att visa att man ser dem!

Åh. Precis så!

Jag är med dig!

Kram
/Jessika
www.metrobloggen.se/jesmol

Pezster 
· Svar till liten på jorden, men STOR i orden

:)

Tack för titten hos mig. En stor frustration känner man när man får läsa om föräldrar som misshandlar, förgriper sig, nonchalerar osv sina barn.
Du har rätt, barn ska bara behöva vara barn och inte måltavla för vuxnas sjuka attityd. Vi måste se dom!
Ulrika

Något annat är helt otänkbart...
Tack!

Vad kan jag säga...?
Annat än, Tack Pezster!

Pezster 
· Svar till leifdottir

Tack du... för att du läste!

Det här är nog det bästa jag läst! Någonsin!

all respekt/Stefan

btw - du ska inte tacka för att vi läser vi ska tacka för att du skriver så bra om ett angeläget ämne så bra som du gör/S

Pezster 
· Svar till Stefan www.sugbloggen.se

:D !!!

Vuxna är alltid till för barnen, aldrig tvärtom. Det var vi som bad dem komma, och det är vi som ska se till att de har det bra. Må de brinna i helvetet de som behandlar oskyldiga liv på det sättet.

Pezster 
· Svar till Kimmi

Exakt så! Varmt ska det vara! :D

Så otroligt bra skrivet...får tårar under ögonlocken när jag läser det här.
Har också alltid tyckt att de där orden av Björn Ranelid är så vackra...

Jag gick också sönder när jag läste det där brevet. Stackars, stackars unge.

Bra skrivet.

Alla var vi barn en gång. Kom ihåg det när du tar till "handling" som du kallar det. Då gör du också fel, när du låter hatet styra dig. Jag ser att du vill väl, du önskar alla barn kärlek. Det gör ont i dig när de inte får det. Men fokusera på kärleken du kan ge istället för hatet som kan få dig att göra illa någon. För gör du tvärtom blir du mer som de du fö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till http://metrobloggen.se/mindy

Alternativet är att inte göra något alls... och det är så fel att jag inte ens kan överväga det.

Mycket starkt skrivet som berörde mig på djupet! Jätte skickligt skrivet om ett så svårt ämne.../Carro

Pezster 
· Svar till http://gummigumman.blogspot.com

Tack!

kommentar på avslutande del:
hat och ignorans det mår vi bra av eller hur? det finns ingen större brist på problemen, sätt dig in i dom alla och reagera emotionellt om du vill fortsätta på den vägen... men försök se vart den leder...

Pezster 
· Svar till Anonym

Suck. Verkligen suck. Avvik inte från ämnet. Nämligen att det finns de som PLÅGAR barn. Klart som fan vi ska skydda barnen. OCH var har jag skrivit att jag ska pryla upp dem? Just det... men jag tänker säga till och gå mellan... går de sedan på mig... tja... då kör vi.

Myndighet först och sedan lagen i egna händer? Det jag tänker på är att du kan bli straffad för din aggressiva handling vilket kanske leder till att du inte får se ditt eget barn. Då har vi fått två barn utan förälder/rar. :/
Fast jag vet inte... hade troligtvis gjort samma sak, för känslorna brukar oftast vara starkare än det logiska handlandet.

Bra skrivet.

Verkligen hjärtkrossande brev d... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Nam

Att du tolkar det jag skriver som att jag ska göra en aggressiv handling fattar jag inte. Jag SKA göra något om jag ser det. Men vad vet jag inte.
Det är slut med tystnad och ickehandling.

Grymt bra, innerligt, rått och väl skrivet. Fantastiskt förlösande att läsa att om aktiva val, också våra egna. För att inte "se" och som konsekvens inte agera är sättet på vilket vi sviker de svagaste, barnen.

Lite sent laser jag detta men haller verkligen med! Tack! Och Ranelid...

Jag känner precis som du. Samma tankar har cirkulerat i mitt huvud hundratals gånger.
Hundratals och åter hundratals gånger har jag gråtit när jag läst om barn som far illa och önskat att jag kunnat hjälpa till på nåt sätt...
Varenda gång tänker jag på min egen lilla dotter och undrar hur man kan göra dem illa. De små stackars oskyldiga, försvarslösa barnen...
Jag hade också... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jyoti - http://minegenlilla.webblogg.se

En anledning till att jag är glad att jag skrev det här inlägget är att jag med inser och möter på att vi är många som bryr oss!
Tack du med med andra ord!

Skitbra skrivet!

Mamma. Visst kan kärlek spruta ut från hjärtat fast att det inte syns.
Jonas 4 år.

Barn föds som oförstörda kloka människor. Som kan sätta ord på saker som vi vuxna kan känna (om vi har tur) men inte förklara.
Barn slutar aldrig älska för dom förstår inte varför dom skulle. För dom saknar förmågan till ett större perspektiv.
Den som förstör barn. borde... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Mli

"Barn slutar aldrig älska för dom förstår inte varför dom skulle."
Den meningen är så vacker och förklarar PRECIS varför vi måste skydda dem!
Tack!

Din lille son är en lycklig kille som har en sån fantastisk pappa, önskar alla barn fick ha de bra.

Pezster 
· Svar till Madde

Tack för du läste!

... jag gick också sönder nu när jag såg det lilla brevet... och sen ville jag skicka tusen pussar till Jonas 4 år (se ovan) -- underbart

Hela tiden läser jag om barn som far illa, att känna sån maktlöshet, blir förbannad och önskar att vi hade dödsstaff jag kan personligen vara bödel men så fel det skulle kunna bli, maktlöshet igen...och för varje gång går man sönder lite till.

Snubblade in på din blogg via aftonbladet. Jag gick sönder en bit jag med, mina ögon tårades och underläppen darrade till. Otroligt bra skrivet och oj så rätt!

Tack, du skriver otroligt bra!

Pezster 
· Svar till Hayley - http://hayleys.blogg.se

Det betyder mycket! Tack!

Åh jösses.. Här sitter jag, på kontoret, och tårarna kommer. Herrejävlar, du kan verkligen skriva. Helt klockrent. Tack, det är det enda jag kan säga. Tack.

Du skriver mycket bra, formulerar det precis som man känner. Jag blir rörd över den känsla som du uttrycker. Kan inte annat än hålla med dig. Jag ska fan tatuera in det sista stycket på armen.

Hittade din blogg på aftonbladet. Du skriver gudomligt. Aldrig har någon lyckat beskriva så bra hur jag känner när barn far illa. Hjärtat värker, tårarna rinner och man känner sig maktlös eftersom man, precis som du skriver, inte kan ta alla barn i sin famn. Sluta aldrig skriva Pezster. Skriv en bok. Skriv två. Jag kommer läsa dom.

Pezster 
· Svar till Caroline

Tack för dina ord. De värmer mig och känns gott i hjärtat!

Snubblade in här av en slump, det där brevet får det att göra ont i hjärtat, ja ont i hela kroppen...
Delar din ilska och hat, framförallt frustrationen över att inte kunna göra så mycket konkret för att få stopp på all den här ondskan som inte ska finnas. Inget barn i hela världen ska behöva uppleva något sådant, det finns så mycket fel i den här världen och det drabbar nästan al... Visa hela »

De vuxna som misshandlar barn - jag skulle kunna göra processen kort med dem. Och det gäller inte minst pedofilerna som frossar i barnpornografin. Era svin.

Tack för ett bra inlägg.

Läste nog detta inlägg lite väl sent, men bättre sent än aldrig... Det är totalt ofattbart. Jag gråter och gråter när jag ser den stackars pojkens brev. JAG skulle kunna ta mig hand om han, få han att bli älskad!!! Vissa männiksor borde aldrig få skaffa barn. Varför inte införa ett lämplighetstest precis som körkort. Vissa människor är ju helt enkelt inte menade att skaffa barn, speciellt inte nä... Visa hela »

Man får aldrig sluta bry sig man ska alltid reagera om man tror att något är fel. Jag tar hellre en stund av pinsamhet och frågar och kollar av/hjälper till, en del människor, fan dom har ingen som helst respekt eller omtanke för sina eller andras barn. Alla barnen är vårat gemensamma ansvar! Hjälp vad arg man blir när man läser om sånt här!!
Pezter jag står brevid och tar dom som du missar.

Pezster 
· Svar till Åsa

Perfekt. Då tar vi dem alla ;)

Ja, man går sönder i den här världen för den är så sjuk. Det springer runt en massa människor på detta jordklot och bara lever för att göra andra illa. Man känner sig så jävla maktlös, plockar man bort en så kommer det två nya istället, jag brukar säga-ge mig jobbet som bödel, jag tar det med glädje!!!!! Vad man kan känna hat och avsky. Tänk om vi som vill ha den här bä... Visa hela »

Snubblade över detta nu i samband med en annan sökning. Inser att det är gammalt men ville ändå säga att det var mycket väl skrivet. Det där brevet är fasansfullt, vrider verkligen om i ens inre. Önskar såna brev aldrig behövde skrivas eller ens tänkas...

Pezster 
· Svar till M

:D Tack för du tog dig tid!

Jag skulle låta känslorna ta över hand naturligtvis om ngn gjorde illla ett barn närstående eller eget.
Problemet är bara att ingen kan vara domare-bödel-jury samtidigt, tyvärr. Om vi kunde vara den där stålmannen som alla räddade de svaga, så hade de kanske inte heller funnits pedofiler, hustrumisshandlare, mördare, barnmisshandlare, våldtäktsmän.
Naturligtvis vill man det rätta. Men vad hände... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Martin

Jag säger bara att jag inte tänker stå tyst och låta det hända om jag skulle vara där... sedan exakt VAD jag skulle göra låter jag vara osagt.

Ramlar in på den här bloggen titt som tätt. Bara en titt nere i hörnet på det där brevet får det verkligen att göra ont i magen. Tänk om det var ens eget barn som skrivit det där. Stackars barn som bara vill bli älskat. Jag har nog nästan aldrig sett något sorgligare i mitt 37 åriga liv.

Helt rätt!!

Hej. Ja, det är lätt att gå sönder när man läser om allt lidande som barn får utstå. Man önskar man kunde lösa alla problem, eller åtminstone bära den större delen av deras bördor.
Den här ungen gråter jag över just nu.
dominicjohansson.blogspot.com/2009/09/hjalp-dominic-att-komma-hem.html

Det du skriver om "icke person" det säger något om vad det är att vara människa. Det är något mer än att gå på två ben!! Förståelse kan faktist innebära överslätning, men det behöver inte göra det..Din egen vrede säger ju att du förstår barnet. Att identifiera sig vid förrövaren och inte offret, ja, frågan är om inte allt i vår kultur är prägat... Visa hela »

Bra blogg. Håller inte med om allt du skriver, men du gör det jäkligt bra.

Det här inlägget var klockrent.

Keep it going!

Pezster 
· Svar till Peter Malmgren

Tackar! Bra att du inte håller med om allt. :D

Jobbar med en del såna här fall och har förstått att du har "lite bristande förtroende" för myndigheter i allmänhet och polisen i synnerhet, men jag kan säga att jag tycker precis som du! Det känns alltid bra att kunna göra något för de mest utsatta, (eller i alla fall försöka göra något), och därför blir man både trött och förbannad när man hör om såna idioter... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Polisen

Hahaha... Jag satt mest och gapade när jag läste din analys :)
fast jag måste berätta att jag faktiskt känner några bra poliser... Problemet för mig är att de berättar saker för mig.
Bra poliser finns det och de ser jag upp till. Så... så fick jag det sagt. :)

Så bra!

Pezster 
· Svar till Erika Norberg

Tack!

Jag tror att det är lite svårt att ta in exakt den känslan du känner om man inte har barn själv. I det här fallet känner jag mig mer som barnet i fråga, känner ur hans vinkel och perspektiv. Min största skräck när jag var liten, kanske faktiskt min största skräck nu med, var att mina föräldrar skulle försvinna ifrån mig. Inte dö, utan försvinna ur mitt liv. Bara vara borta en dag. Lämna mi... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Kajsa

Då har du faktiskt en riktigt bra insikt om exakt varför man... inte bara som förälder... utan som människa... måste stå upp mot dessa as.

Om inte annars så bara för att kunna titta sig i spegeln och vara ok med ögonen som tittar tillbaks på dig.

Instämmer så!!!..Vi är många som känner lika men få som gör något när det väl gäller!!!

Har dom torterat sina barn på Aftonbladet?
Jäkla tidning som håller på med sånt!!

Ja, hat är första känslan och hämnd och helt legitimt och helt i rätt med barns rättigheter om trygghet. (skulle själv kunna slå ner någon i stunden, som plågar ett barn och har nästan gjort det en gång)Sen då, vi slår ner alla som misshandlar, kränker barn, dödar dem eller låser in dem. Det kommer ju nya dåliga föräldrar hela tiden, varför? Då förstår man, jag har g... Visa hela »

När jag först hittade din blogg så skrattade jag sönder mig... Men när jag ser och läser detta... Fyfan... Du hittar orden jag inte får fram. Har själv 2 underbara tjejer på 4 och 7... Kan inte förstå hur man kan skada sina egna barn. Att se det brevet sliter itu mitt hjärta...
Tyvärr måste man ta körkort men man kan bli föräldrar hursomhelst...

Enough said - I got your back on this one!

Man känner sig så jäkla maktlös. Jag har snart inga tårar kvar. Vem som helst kan skaffa barn och det skrämmer vettet ur mig...

Ramlade in på din blogg av en slump först idag. Och jag håller med alla övriga inlägg: det värker inom en när man läser om den lille knatten! Det borde inte få förekomma! Men tyvärr är det ju så att de flesta som gör sånt här mot barn har varit i barnets sits själva en gång, och det gör hela så mycket mer tragiskt. Och så länge vi blundar kommer nya tragedier att födas, och... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Ulrika N

Jag vet många som har haft det jävligt jobbigt under sin uppväxt men som i sitt vuxna liv strävar efter att göra tvärtom. Så, nej. Jag har ingen medkänsla för dessa as pga av deras uppväxt.

Önskade att jag hade dej med mej för några veckor sedan då jag gick på ett torg och såg en stor stark man slå sin lilla flicka (kanske 4 år) rakt över ansiktet så det ekade, han tog sedan tag i henne och ruskade henne HÅRT. Jag skrek till och sprang fram för att skydda barnet. Mamman gömde sej bakom mannen... Då gick han på mej och skulle "slå ihjäl mej". Jag sa till honom att det för i... Visa hela »

Pezster for president..!

Och Sofia Fotografen... Man önskar man hade laglig rätt att omedelbart konfiskera barn som bevittnats fara illa.

Kommentera