Nu är våra politiker med ute och svirar. Uttalar sig klumpigt, fattar inte vad de gjort fel, försvarar det de sagt och så där fortsätter det. Sveriges politiker är bara ett enda stort GÄSP! Men vad fan... vi i Sverige måste vara en politikers våta dröm. Vi låter dem dra igenom lagar utan att de tänkt till, låter de sprätta pengar till höger och vänster, öka skatter, införa bevakning på oss... ja listan kan göra lång.

Och vad gör svensken?

Jo, den timide svensken böjer sig fram efter tvålen i duschen och låter de komma undan med allting... gång på gång.

Inför lite coola bra lagar för en gångs skull! Som att om en politiker gör bort sig ordentligt så ska det vara a-kassan nästa. Personligt ansvar för besluten. Ingen förbannad anställningsgaranti etc... vi blir aldrig av med idioterna i politiken som vi har det nu! Vi flyttar bara runt på dem bland ministerposter, direktörsposter och ambassader.

Som nu sist med kulturministern som haft lite skoj med sina polare på SKAP på en fest. Klart hon vill fjäska lite för dem. I detta mediakåta land blev hon klart helt till sig och var tvungen att kläcka ur sig att domen mot TPB var bra och motta lite jubel. Att det hela inte är slut än, med ny rättegång och jävsanklagelser glömde hon ju helt bort när det rann till. Sedan tycker hon givetvis inte att hon gjort fel när media frågar. Antingen TYCKER hon verkligen inte det... eller så är hon för korkad för att inse att det är opassande. I båda fallen... bort med henne!

Helt sjukt att en minister inte kan kastas ut snabbt som fan om de klantar sig. Med de lönerna (ja, jag vet, de är inte sjukt höga... men tillräckligt) och förmånerna får vi väl ändå kräva att det är intelligenta personer som ska styra landet?

Ful är hon med. Jag är inte överraskad.

Som alltid är Peter Sunde där med en stilfull kommentar och bjuder in henne till Venedigbiennalen. Om kulturministern är utrustad med en hjärna så går hon dit.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8

Skriv en kommentar

Jag kunde inte skriva det bättre själv.
Du har beskrivit verkligheten i svensk politik och samhället för övrigt. Det har alltid varit och förmodligen kommer det att vara under väldigt lång tid....tvålen som gäller.
Beklagligt och förjävligt men tyvärr sant.

"Ful är hon med." Haha, vad hade detta med saken att göra? :D

Pezster 
· Svar till Olle

Ingenting faktiskt. Det var bara min frustration som hann före min hjärna till fingrarna. :)
Det får vara kvar.

Bort med henne?? Nämense, det går inte an, det ska unge junker ha klart för sig. En Adelsohn är inte vilket kreti och pleti som helst, då är man del av De Styrande, ser herrn.
Och Mäster Fredrik vet att tacka Klanerna Bohman och Adelsohn för deras stöd utan vilket han aldrig sutte där han sutte.

</ironi>

Pezster 
· Svar till Sin Trenton

Hahaha... jag gillar din ironi "tag"
Den ska jag börja köra med! Lysande!
Tack för kommentaren förresten!

Underbar komment fr broder Sin. Hela posten är btw
lysande.

Kommentera