Magnum Coltrane Price är nästa "buhuu-jag-kan-inte-leva-på-min-musik"-gnällspikarna ut och uttala sig korkat. Det roliga är att ingen ens vill ladda hem hans musik på nätet. Med andra ord... han kan inte ens ge bort den. Det säger en del. Kolla själv på TPB.

Vad är det med alla dessa artister som gnäller. Visst måste en artist sälja skivor, mp3 och framförallt konserter för att få in pengar så att det går att leva... MEN säljer inte produkten är den inte tillräckligt bra. Alltså... välj annan karriär.

Precis som någon som startar en litet bageri inte får det att fungera. Brödet kanske är äckligt. Alltså köper inte kunderna produkten. Eller så är läget fel. I vilket fall så är det bara för bagaren att konstatera att det inte fungerar. Alltså, ändra i konceptet (nya recept kanske) eller byt karriär.

ALLA kan inte vara artister... Alla har inte det som krävs. Varför ska det vara annorlunda regler för dem? Ge upp. Gillar inte folk din musik så kan du inte leva på det. Life sucks, get a fucking helmet.

I vilket fall som helst... Magnum Coltrane Price (Magnumglassvibbar?), att gnälla och framstå som en komplett idiot i media lär ju inte hjälpa din karriär framåt precis.

Dagens FAIL!



Idiot får mediaplats

Skriv en kommentar

Instämmer

Pezster 
· Svar till noah

Puh... välkommet. :)

Så sorgligt att läsa din blogg.
Det är lätt att gapa och fälla spydiga kommentarer om något man saknar insikt i.

Pezster 
· Svar till 35 år i musikbranchen ;-)

Sorgligt att läsa din kommentar. Men just 35 år i branschen är ju det som gör att du inte fattar. Är själv i branschen... fast inte så länge så att jag är så knarrig som du.

Idioten på bageriet

Jag förstår. Du gick in på bageriet. Tog 15 limpor och gick ut utan att betala. När du märkte att du kunde göra det ostraffat skickade du ett mail till alla dina polare på nätet om ett bageri där det finns gratis bröd. Nu går alla dina polare till samma bageri och hämtar bröd. Men de vägrar förstås att betala med resonemanget. - Jag betalar om jag är nöjd med smaken. Visa hela »

Pezster 
· Svar till Bagaren

Var inte så dum, tack. Fildelning är kopiering. Snor jag ett bröd blir det ett bröd mindre i bageriet. Idiot.

Oh, är det en Denis Leary referens där i texten? Get a fucking helmet! Bra inlägg för övrigt. Lite bitchslap-stil, men så gillar jag den stilen.

Pezster 
· Svar till Motley

Japp! Dennis Leary är kung! :)
Bitchslapstil?! Hahaha... I like :)
Tack för din kommentar :)

Brödstöld hanteras straffrättsligt, med höga krav på bevisningen. Upphovsrättsbrott hör till civilrätten, vilket passar den branschen utmärkt. Beviskraven är där lägre och rättsskyddet mindre omfattande. Likväl fortsätter IPRED-ivrarna likställa kopiering med stöld. Konsekvens, någon?

Men huruvida musiken i själva verket laddas ned eller inte är väl oväsentligt? Principen han talar om är ju att den som vill skall få slippa få sin musik fildelad oavsett hur mycket man säljer av sina skivor. Jag själv har tjänat ungefär 1700 på min upphovsrätt under 2008 och för mig som lever på studiemedel utgör det en väl behövd extrainkomst. För någon som tjänar mer kanske det utgö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till David

Visst ska de som gör något som faktiskt säljs etc få pengar för det.
Men att gnälla att man inte tjänar pengar pga av fildelningen är patetiskt. Är man fildelad mycket är man poppis... och då har man mycket att göra.
Nuvarande system är föråldrat. Men ni biter er fast vid det trots att tiderna och tekniken har förändrats. Om alla andra hänger med... vad fan kan inte ni för?
Tänk o... Visa hela »

Du hade inte överlevt en dag om det kostat pengar att läsa bloggar.......

Pezster 
· Svar till Sonny Sumo

Johooo... och rik som ett troll hade jag varit! Men kostar det inget, och det gillar jag!

David: Det bästa sättet att inte bli fildelad på är att inte publicera det man inte vill få fildelat... varför ska man som upphovsman ha rätt att bestämma över vilken kommunikation andra människor får/inte får kommunicera mellan sig?

Pezster 
· Svar till mic_man

Precis! Bra tänkt!

Coltrane's artikel är så jävla rätt.

Pezster är så jävla fel.

Förresten, du säger att du själv är i branschen? Jobbar du i Fruity Loops, Reason eller FT2?

Pezster 
· Svar till Rob.

Nada av ovanstående.
Förresten har jag rätt och Coltrane bara gnäller. Han har gjort bort sig totalt.

Nån skrev det här i en annan blogg, det är värt att upprepa: Piratpartiet är ett populistiskt parti som lockar väljare med de enkla slagorden: "det är okej, du behöver inte betala - mer gratis åt folket!" ... om några år kommer Snatteripartiet med samma slagord. Klart det lockar väljare!

Pezster 
· Svar till Klas

Det de värnar om är du uppenbart för dum för att förstå. Du är nog bland de första jag mött som är för dum att ha en åsikt.

Pezster, det där är väl inget sätt att föra debatt på? Det är ungefär som att jag skulle påpeka att "det dem värnar om" är felaktig grammatik och att du är för dum för att ha en blogg som inte fattar att man skriver "det DE värnar om" - men jag gör inte det för det är en återvändsgränd, man kommer ingen vart om man debatterar så. Påståendet att piratpa... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Klas

Oj... det missade jag. Tack för det. Ändrat. ;)
Fast nej. Jag har hört alla sidor av detta. Eftersom politikerna inte förstår vad de gör, eftersom risken är att genom att lyssna, så genomförs något som får mycket större konsekvenser än att några köper skivor.
Att dessutom kalla alla nya utmanade partier för det köper jag inte heller.
Ni har fel. Kort och gott. Tiden kommer ge mig rätt. Tro... Visa hela »

Jag kan hålla med Pezster här. Släpper man en dålig skiva hade den nog inte sålt bra utan någon slags dragkraft från media. Att totalt fördöma allt vad fildelning heter är också rätt fel. Hade knappast ens ägt 1 % av mina 4000 skivor utan denna. Började samla på allvar 2003, innan dess hade jag alltså 50 skivor. Det mesta är köpt efter tankning för provlyssning, vilket dessvärre är... Visa hela »

Hittar massor jag gillar på din blogg. Tack. Fattar inte hur folk kan försvara Coltranes artikel. Fattar de inte att hans osakliga gnäll sabbar för de som vill föra en saklig debatt mot olaglig filkopiering? Suck. Bageri är förresten ett lustigt exempel. Bagare lever ju på piratkopiering av recept. Domen emot TPB är ungefär som om McDonalds skulle få domstolen att döma alla som hyr ut lokaler till bagerier.

Pezster 
· Svar till Magnus

Roligt! Tack!

Kommentera