Det är på tiden folk drar fram sina hjärnor... hittar "on"-knappen och använder den. Hur kan man ens tro på allt detta tjafs om att "woohaaa! Koldioxid! Det blir varmare! Vi kommer döööööÖÖ!"? Hur är det möjligt att folk ger all sin tillit till dessa s.k. "klimatforskare" när de har stora problem med att berätta för oss hur vädret blir imorgon? Tror ni på allvar att det är lättare att förutsäga vädret FLERA ÅR framåt? Tänk efter lite nu, det kallas för sunt förnuft.

"Till skillnad från andra nationalekonomer har vi granskat de naturvetenskapliga grunderna. För oss är det tydligt att klimatforskarnas slutsatser avgörs av hur deras statistiska beräkningsmodeller är uppbyggda. Men fakta visar inte att mer koldioxid leder till någon farlig global uppvärmning, säger Nils Lundgren."

Verkligen. Kolla upp saken först och inse att det finns två läger. Det ena får komma till tals i media medan de andra inte får det. Det roliga är att se hur så många bara gapar och sväljer all ensidig fakta. Utan att tänka efter först. Vad gäller domedagsklimatforskarna... tja... ring mig när ni med säkerhet kan berätta hur vädret blir imorgon så ska jag lyssna på er.

Säger man emot om klimathysterin idag är man antikrist själv. ELLER så ska man ÄNDÅ hänga med under parollen att "är det inte bättre att göra något och det senare visar sig att det inte behövdes, än att inte göra något och det sedan visar sig stämma?".

Erhm.. nej? Det kostar MULTUM att hålla på med detta. Hade vi använt pengarna till att hjälpa fattiga länder etc hade det varit betydligt bättre för oss alla.

En grad upp på jorden hade dessutom gjort att FLER överlever än om temparaturen sjunkit en grad. En snubbe i AB sa att djuren släpper inte släpper ut växthusgaser och därför är de bättre än oss... suck... kolla dina fakta och inse att korna inte är helt oskyldiga. Ska vi kanske kan köra upp en katalysator i häcken på dem? Eller?

Det kommer att bli jävligt kallt på jorden i framtiden. DET visar historien oss. Och det finns inte ett skit vi kan göra åt saken.

DN - CS - SvD - DN (diskussion) - AB - DN


Skriv en kommentar

Skumt det där. När jag kollar vetenskapliga tidskrifter ser jag bara en sida. Den "skeptiska" sidan verkar mest skriva debattartiklar i stället för forskning.

Pezster 
· Svar till Anders

Tja. Det tycker du? Läs fler rapporter då.
Nåväl... tids nog kommer det att komma fram vem som har rätt.

Hej! @Pezster: kan du tipsa om artiklar/rapporter i ämnet. håller med Anders om att jag har svårt att hitta forskning från det andra lägret.

Pezster 
· Svar till Jens

Tja... det är rätt svårt att hitta. Här kommer några...

www.theclimatescam.se/
www.climateaudit.org/
www.icecap.us/
www.climatedebatedaily.com/

Det finns fler ställen att läsa på:
www.climatechangefraud.com/
wattsupwiththat.com/
www.climatedepot.com/
Men att följa den svenska The Climate Scam räcker långt!
Jag är inte så där haj på det här med länkar så jag vet i tusan om de är klickbara. Om inte fixa till det efter bästa förmåga!

Pezster 
· Svar till Ipse Cogita!

Tackar! Fler länkar!!! :D
Det gillar vi!

Jo, att det finns "skeptiska" bloggar i massor kände vi till. Det som saknas är just peer-reviewade artiklar i vetenskapliga tidskrifter.

Pezster 
· Svar till Anders

Bloggar? Tittade du ens igenom länkarna?! Vilka bloggar snackar du om?

Tittade igenom länkarna? Jodå (även om jag var välbekant med alla sedan tidigare). The Climate Scam, Climate Audit och Wattsupwiththat är typiska bloggar. Resterande är snarast någon form av bloggportaler. Möjligen kan man kalla Icecap.us för webbtidning. Ingen av dem är i vilket fall en peer-granskad vetenskaplig tidskrift. Trodde du att de var det?

Pezster 
· Svar till Anders

Suck. Nej.
Du... allvar nu. Om du tror (vilket du verkligen verkar göra) på klimathysterien så spelar det ingen roll. Det roliga är... att i dessa peer-granskade tidningar har flera(!) rapporter blivit publicerade bara för att senare blivit granskade igen EFTER granskningen och återkallade.
Al Gore ljög röven av sig i sin lilla film. Trots det är han fortfarande en "klimatguru" enligt er.
Jag liknar hela skiten vid religiö... Visa hela »

Är inte The climate scam en blogg? whatsupwiththat är knappast seriös forskning. Det man efterlyser är seriös forskning som blivit publicerad. Där är det ganska enhälligt, men det är väl klart, det är ju lättare och roligare att säga "vem bryr sig".

Pezster 
· Svar till Johan

Hahaha... tja.
Som sagt... om de inte kan säga hur vädret blir i morgon så kan varje IDIOT räkna ut att de inte kan säga hur det blir om tio år. Men... är det sunda förnuftet bortfluget är det inte så mycket jag kan göra åt det.
Kanske ni borde börja offra något till miljögudarna då? Är detta den nya religionen?
Sanslöst.

Den här förändringen är väl inget nytt eller? Det har varit istider och varmare klimat på jorden tidigare, så detta kanske bara är en vanlig förändring. Ingen kan påvisa något annat. Skillnaden idag är väl att vi har andra möjligheter att bedriva forskning och är det något som känns onödigt så får de bara mer pengar eftersom det alltid kommer att finnas personer som vill ha profit på... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tubtara

Precis... etanol var inte det smartaste alternativet dessutom... så går det när man beslutar om saker utan att tänka först.
Välkommen till debatten förresten!

Tubtara:
"Det har varit istider och varmare klimat på jorden tidigare, så detta kanske bara är en vanlig förändring. Ingen kan påvisa något annat

Dessa förändringar har naturen SJÄLV skapat. Det som händer idag är att MÄNNISKOR är med och skapar det. Det är med andra ord INTE NATURLIGT. Vi har inte en aning om naturen kommer att klara av att städa upp efter oss eller inte, och att inte agera nu... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anonym

Det enda som vi KANSKE har gjort är att skjutit upp nästa istid.

Pezster sa:
"En snubbe i AB sa att djuren släpper inte släpper ut växthusgaser och därför är de bättre än oss... suck... kolla dina fakta och inse att korna inte är helt oskyldiga. Ska vi kanske kan köra upp en katalysator i häcken på dem? Eller?"

När tusentals kor trängs på en liten yta, så kan man mäta upp att ett visst utsläpp sker, och vems fel är det? MÄNNISKANS! Det... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anonym

Det är hur naturligt som helst att köra bil.

Jag hoppas du skämtar: Vi VET att vi släpper ut koldioxid vid förbränning av fossila bränslen, vi VET att det påverkar den globala uppvärmningen.

På vilket sätt är det naturligt att köra bil?

Pezster 
· Svar till Anonym

För när vi flärpar med läpparna låter det som en bil.
Och nej!!! Vi VET inte att det påverkar den globala uppvärmningen på lång sikt. Det där var bara dumt sagt.

Här varit afk ett tag. Vill kommentera (lite sent men...) #5 Anders:
Bloggare eller inte men det finns på nätet folk som bemödar sig om att leta fram alternativa synpunkter och publicerar hänvisningar till dessa.
Då kan man, bara som ett exempel, läsa om vad professor Richard Lindzen på MIT har att säga om klimathysterin och, kära Anders, där kan du hitta hur många tunga vetenskapliga dokument som helst om du är intres... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Ipse Cogita!

:)

Här har ni en länk till från den skeptiska sidan med massor av artiklar:
www.appinsys.com/globalwarming/

Pezster sa:
"Vi VET inte att det påverkar den globala uppvärmningen på lång sikt."

Tycker du att vi ska fortsätta som vi gör? Vad händer om det om några år visar sig att det stämmer? Det är ju ytterst oansvarigt att överlämna det till kommande generationer.

Pezster 
· Svar till Anonym

Sluta nu bänga er. Det stämmer inte och om vi använt alla pengarna på att hjälpa fattiga etc så hade det fortfarande hjälpt mer. Det är bara att tänka efter... vilket ni klimathysteriker inte verkar klara av.

Ipse #11,

När publicerade Richard Lindzen senast något i en peer-reviewad tidskrift?

Pezster 
· Svar till Anders

Anders: FAN vad du är jobbig med det där. Kolla upp saken ordentligt om du nu är så peer-review kåt. Om du fortfarande anser att klimatet är påverkat i så stor grad av oss är du fan inte klok.
Jisses.
Ni är som religiösa typer som envist håller kvar vid er "gud" och blundar och har er.

Peszter sa: "Som sagt... om de inte kan säga hur vädret blir i morgon så kan varje IDIOT räkna ut att de inte kan säga hur det blir om tio år."

Nej så är det inte. Du försöker med ett Argumentum ad Populum (sv.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_populum). Dessvärre är det inte så enkelt. Vädret i morgon styrs av kaosförlopp som lyder helt annan dynamik än långsiktiga klimatförä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till August

En till som får kåtslag av att slänga sig med konstiga termer och länka. Nu känner du dg duktig va?
Ärligt talat... dyk in här om några år så kan ni erkänna att jag hade rätt. ELLER så är det jag som får krypa till korset. Även om det nog är så... att det faktiskt är jag som har rätt. ;)
Suck.

Peszter,

Det verkar som om vi inte har så mycket att ge varandra. Jag hoppas trots allt att det blir du som får rätt, även om det inte finns mycket som pekar i den riktningen just nu.

Ha det bra i sommarhettan! :)

Pezster 
· Svar till Anders

:) Du med! Njuuut!

Kommentera