En kille i Söderhamn länkar till en site där det går att titta på hockeymatcher. Så blir han åtalad för brott mot upphovsrätten. Hur i helvete tänker Canal+ då? Hur tänkte åklagaren?

Ska vi gå in på länkningar nu? Är det för att det är lite jobbigt att gå på stora företag som Google?

Är det olagligt att komma med förslag på sökbegrepp med? Vi testar...

Om man ber någon söka på Google med sökorden "streaming, live, sports" eller kort och gott "Myp2p" (logo ovan) ... För det är så man hittar länkar liknande de som 31-åringen lagt ut.

Om jag hänvisar en vän till att köpa en tv billigt i en affär... och det senare visar sig att det är stöldgods... vilket inte jag visste... ska jag straffas för häleri då? Det är så korkat att jag slagit sönder femton tangentbord under tiden jag skrivit det här inlägget. Det ligger tangenter överallt!!!

Helvete, vad många som sov gott när det delades ut hjärnor.

Var är alla PR-byråer någonstans? Ni vet de där företagen som kan hjälpa både politiker och företag att förbättra sin image. Lyser de med sin frånvaro? Har de gått i konkurs? För det krävs inte mycket för att förstå att företag som jagar sina kunder på det här sättet får dålig PR! Chefen för Canal+ måste vara en komplett idiot som tagit det här beslutet med tanke på debatten på sistone.

Jäkligt farligt område för er att gå in på kära myndigheter... Var det någon som flyttade Sverige till Kina i natt? Döms han för detta så är det skandal. Då kan det här landet fara åt helvete för då sticker jag. Mitt land är uppenbarligen ockuperat av idioter och det retar mig! Jag drar snart till en ö någonstans och smider planer... sedan kommer jag tillbaks och startar en revolution.

Fatta att Internet är bra som det är! Just nu är det Irans befolknings enda sätt att nå ut! Nu vill politikerna in och pilla för att försöka få kontroll över det. Om man gör det... så försvinner liksom hela tanken bakom Internet... DET, för er som inte förstår bättre - är alltså DÅLIGT. Internet bygger på länkningar!

För fan, PIRATER! TILL VAPEN!

Yarrhh! Ladda kanonerna!


UPPDATERAT:

Nu säger Jan Rosén, professor i civilrätt och immaterialrätt att han kommer fällas. Hur exakt tänker ni då? Det är INTE han som tillhandahöll strömmen... han länkade till den. På sin sida. Jag har tusen gånger (ok, liite överdrift) länkat till TPB och diverse andra sköna siter. Då är det med fel... eller? Förresten... jag har ingen LÄNK men folk som läser detta inlägget kan jäkligt lätt hitta samma saker som killen länkade till. Är det olagligt? Orkar ni inte google Myp2p ;) kan ni klicka här (för övrigt ett jäkligt bra sätt att sprida text/länkar utan att någon kan göra ett skit åt saken). Men det ska inte behövas... för vem fan är Jan Rosén? En fjant som inte fattat någonting. Dessutom är han ordförande i föreningen för upphovsrätt. Glöm inte vem fan det är som kläcker ur sig dessa idiotier!

AB - AB - SvD - SvD - DN - Piratpartiet - SvD - SvD - TPB - Pastebay (att länka till en sida som leder till fler länkar kan väl inte vara olagligt?! Hur man än ser på det.) -


Skriv en kommentar

Kanske du ska ta en Losec och låta tingsrätten avgöra om det har begåtts ett brott, innan du slår sönder fler tangentbord...
Och bevare mig för övrigt för ett samhälle där det är fritt att stjäla sådant som jag skapat med timmar av hårt arbete, pengar och tankekraft. Hårdare straff för sådana stölder! - vi bor väl inte i en bananrepublik?

Pezster 
· Svar till Lars

Vill du behålla dina grejjor för dig själv får du väl ha dem under sängen.
Nu gjorde du att ett tangentbord till gick åt helvete... faaaaaaan!

som bara vill sno andras saker. Jag föreslår att du sätter tm på ditt sätt att slå sönder tangentborden.

Får jag använda din url till att skriva sådant jag gillar? Det är ju inte direkt så att jag ändrar på några bitar på någon dators hårddisk. Jag bara flyttar dem till en annan plats. Därmed är det ju inte stöld eftersom de ligger kvar på exakt samma hårddisk.

Pezster 
· Svar till Fler korkade bloggare

Nu tittade jag i ordboken på ordet idiot och ditt ipnummer stod där! Grattis!
Jag behöver inget tm på mitt sätt att slå sönder mina tangentbord... för det är bara trevligt om fler gör det. Som jag gjorde nu precis. Jag sitter i ett hav av avslitna små tangentknappar.
Det där med url:en fattar jag inte. Du vill alltså utge dig för att vara mig? Det är väl ändå inte riiiiiktigt samma sak, va?... Visa hela »

"Nu tittade jag i ordboken på ordet idiot och ditt ipnummer stod där"
www.youtube.com/watch?v=7yl3UMO-TkE

Pezster 
· Svar till Fredrik

Hahaha... jag fattade ingenting först... min uppkoppling strulade... sedan kom Internet igång och filmen körde igång.
LOL! Hahaha... sjukt bra!

Håller med till 1000!!! Jag är så trött på detta landet och idioterna som styr det. Jag har redan bestämt mig för att dra... igen. Sverige fick en andra chans, men det blev ju bara värre under tiden jag var borta! Fy fan!

Pezster 
· Svar till Sanca

"Fy fan" är nog vad vi alla känner. Tack för kommentaren.

Så gott som ALLA hemsidor innehåller upphovskyddat material oavsett om den som gjort hemsidan önskar att ha upphovsrätt på de texter mm som ligger där.
Varför kör inte åklagaren då ett gruppåtal av alla som någonsin lagt upp en länk på sin hemsida?? Sedan kan vi ju lägga ned internet och gå tillbaka till stenåldern.

Pezster 
· Svar till perka

Så här blir det när folk som inte vet vad Internet är sitter och bestämmer. Jobbigt liksom.

Pezster, vad säger du om att ta en heldag med att köra runt till Blocket, Google och Hitta.se (kanske några till om vi hinner) och polisanmäla dem.

Blocket, för att där finns annonser om stöldgods, Google, för där finns länkar till sidor med upphovsrättsskyddat material, Hitta.se, för de förser Eklund och grabbarna med information om var det finns lekplatser där de kan få ge utlopp för sina "tankar"... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Fredrik

Vi gör liksom en heldagsutflykt av det! Jag fixar ölen!

Det är så kul att läsa alla okunniga människors inlägg i debatten. "Stöld", "Man ska inte stjäla", bla bla bla. Om det svenska rättsväsendet kommer fram till att den här killen är skyldig så måste det vara ett av de största självmålen rättsväsendet kan göra. Förutom att det är ett justitiemord.

Jag blir arg över att mina skattepengar läggs på... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Den förvånade pappan

"...ett av de största självmålen.."
:D
Exakt!

Om nu canal inte ville att streamen skulle länkas ut, så kanske de fick se till att den var adekvat lösenordsskyddad...

Lite av grejen med nätet är väl att det du själv lägger ut, kan du aldrig styra över!

Hoppas han åker dit o detta hamnar i EU-domstolen till slut, då blir Svenska rättsväsendet mos.

John.

Pezster 
· Svar till John

Ja... EU kör sedan in med politiker från utlandet. Våra kan man ju inte ha! :D
Det kan ju knappast bli värre!

Det är ett måste att de här galenskaperna får ett slut nu innan vi blir reglerade tillbaka till IT-stenåldern. 15 utredare skall jaga fildelare framöver medan det var 1 person som fick utreda JAS-mutorna. Det är tydligt vilka det är som politikerna håller om ryggen. PP for 4% 2010

Pezster 
· Svar till Samarin

Minst 4%... på ett sätt är det bra att det händer sådana här saker... då blir det mer 10% 2010 :D

Jag blev tokupprörd och förbannad när jag läste om det här fallet i media. Tänkte skaffa något blogg-konto för att kunna skriva av mig lite men så hittade jag dig och du har ju nästan ordagrant formulerat det som for genom mitt huvud. Bra!

Pezster 
· Svar till Magnus

Precis som jag! Jag överdrev inte om tangenterna som flög! :D
Tack för din kommentar!

den som sprider upphovsrättsskyddat material gör sig skyldig till upphovsrättsbrott – handlar ingenting om någon ström som är olaglig och därmed faller alla häleri-analoger (vilka är felaktiga eftersom det inte är kopierade saker som säljs) brottsligen här är den som sprider materialet. skönt att det är jurister och inte hemma-amatör-galningar som skriver lagarna. om man låter hemma-amatör-galninga... Visa hela »

Pezster 
· Svar till jurstud

Du är ju så dum att JAG får ont. Jisses... och så skriver du "jurstud" som namn...
Inte riktigt torr bakom öronen än? Kom igen när du är stor.

det bästa är att länkning - till upphovsrättsskyddat material - ÄR OLAGLIGT :) och det är ingenting ni småtjuvar kan göra åt det, men gnäll på för all del :D

Pezster 
· Svar till anon



Ska du... jurstud... skriva under olika namn så snälla... skriv från ett annat IP så slipper du verka så korkad. Inget mer från dig här nu tyvärr.

Om upphovsrättsskyddat material..
om den som vill skydda sitt material inte gör det får han väl för fan skylla sig själv... o går det att komma åt så är det inte skyddat.. ingen kan väl bli åtalad för att sänt vidare oskyddat material. upphovsmakarnas fel isf. slösa inte skattepengar på sånt här meningslöst skit. informera om hur man skyddar sig istället,, besservisserfasoner e vad de e... Visa hela »

Tidigare praxis talar för att det inte är brottsligt att länka, men med tanke på piratebaydomen och att juristerna numera är jäviga så är inget omöjligt. Men en länkning är inget tillgörande, lika mycket som en referens i en bok är det. Ska det nu behövas jtillåtelse från upphovsrättsinnehavaren för att referera till dennes verk?

Pezster 
· Svar till Patrick

Precis... inget hade överraskat mig längre. Det går åt helvete och fort dessutom...

Precis allt är förbjudet..ganska snart faktiskt!
*nickar övertygat*
asikstkanonen.se

Pezster 
· Svar till Kimmi

Lolz! Det var kul... fast vänta... det ligger något i det... inte så kul längre...

:D

Säg mig en sak....varför går du under Stockholmsk flagg när du konkurrerar med mig över bloggspace i Malmö? :-P

Pezster 
· Svar till Kimmi

Bloggplattform som bloggplattform. :D

Kommentera