Så jag ska lyssna på när folk klagar på rökarna på utomhusserveringarna när det uppskattas att 10.000 - 15.000 personer är så tjocka att det krävs en operation för att gå ned i vikt?

Idag på SvD står det att det är "rusch till fetmaoperationer"! Erhm... alltså... är ordet "rusch" så lysande? Jag får en bild av en lång massiv kö med tjockisar som likt lämmlar som försöker trycka sig in på sjukhusets huvudingång. Alla kastar sig med panik i blicken undan den skenande hjorden av dallrande människor. Tror det finns ett bättre ord än "rusch" - även om den mentala bilden i min skalle är rätt rolig.

De springer mot sjukhuset i tio meter... paus... andhämtning.... full sprint tio meter till... paus... andhämtning... snart framme.

Vet ni... jag som snusare och feströkare betalar faktiskt SKATT på mina produkter. Skatt som jag antar är för att det finns en viss risk att jag som använder tobak kommer kosta mer i vården sen. Jag kan sluta, men vill inte, MEN jag är helt ok med att betala den där skatten. Klart jag får betala om jag kanske kommer belasta vården med mitt beslut att snusa/feströka.

Vet ni hur ok jag är med att vara med och betala överviktigas fetmaoperationer med det i åtanke? Hmm, helt rätt. Inte så mycket. Inte alls faktiskt.

Jag har sagt det innan och nu kommer det igen. Inför någon form av skatt på skräpmat! Visst, vissa har ett medfött körtelfel eller annat... men det handlar om en vääääldigt lite del av de överviktiga (givetvis kör alla med den förklaringen). De som är sjuka ska givetvis ha vård... de andra där det bara handlar om dålig självkontroll eller dålig karaktär så får de fan betala för sig... eller sluta äta så förbannat och RÖRA sig lite. Fetma är lika mycket sjukdom som rökning enligt mig.

En annan fördel om vi får igång lite regler här är dessutom att jag inte drabbas av passiv fetma på restaurangerna då. Därinne såklart då... det kommer finnas tjockrutor därute, precis bredvid rökrutorna.


Det är helt enkelt dags att tjockisarna får ta sitt ansvar och börja pröjsa de med.


Skriv en kommentar

e ny här men as bra blogg och håller helt med dig angående fetma!

Pezster 
· Svar till miranda

Välkommen och tackar!

Sedan när skadar överviktiga dig när de äter på restaurang? Det gör rökare genom s.k passiv rökning.

Du jämför övervikt och rökning, vilket är en helt irrelevant jämförelse.
1. Rökning är lättare att sluta med (tror du mig inte? då kan du prova själv) än att gå ner 30 kilo.
2. Rökning skadar inte bara dig, utan även andra kring dig. Fyra cigarretter i passiv... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Daniel

Exakt var får du din fakta ifrån? Det finns inte EN ENDA undersökning som påvisar att passiv rökning är farligt. Så sluta hitta på siffror.
Sedan skiter jag i hur svårt/lätt det är att gå ned i vikt. Tjockisar kostar pengar och ska fan betala skatt eller något för det. JAG tänker inte betala deras dåliga karaktär.
Men återkom gärna om dina hittepå siffror om passiv rökning... Visa hela »

enligt en forsknings grupp så kan fetma vara "passiv smittande" (kanske en dålig formulering)
men hur som, fetma hos ena eller bägge förälder ökar risken för barnen hälsa påverkas negativt, 'genom nedärvning eller genom gemensam miljö inom familjen när det t ex gäller mat dvs hur mycket och vilken mat man äter.'

En studie som har gjorts av Sahlgrenska universitets sjukhuset visar att '... Visa hela »

Pezster 
· Svar till miranda

Jag VISSTE det! Klart som fan det är onyttigt att hänga runt tjockisar!

Det är onyttigt att hänga runt idioter också...
Okunskap smittar.

Pezster 
· Svar till Pingu

Naw...

"Det är onyttigt att hänga runt idioter också..."
Mer onyttigt/illa att hänga runt folk som anser sig ha rätt att kalla andra och nervärdera dom till idioter tror jag...

Hur kan man klanka så på feta människor. Jag är både rökare och fet. Skulle gärna sluta röka eftersom jag lider mer kroppsligt av att röka än min fetma. Jag har nu inte en fetma där mitt BMI överstiger gränsen men fortfarande fet. Jag har prövat att sluta röka och gick då upp 6 kilo på 4 veckor, klart man börjag röka igen då. Jag klankar varken på rökare eller feta, för rö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till javisst

Bullshit. Fet blir man om man äter fel... alltså är det personligt ansvar som gäller. Fixar man inte det... tja... kasst?

Bullshit. Lung och hjärt och kärl sjuk blir man om man röker cigaretter, är fysiskt inaktiv och äter mer ma än man förbränner. Nobel pristagarna som upptäckte orsaken magsår en nyårsnatt sade på en föreläsning att det går bra att äta pizza däremot är halva pitzzan. Det är mängden man som betonades av doktorerna. Nobelpristagare som källa kan inte bli bättre som källa eller hur?

Pezster 
· Svar till Realist

Feta människor kostar fortfarande pengar. Jag betalar för mig genom skatt på cigg... då får de betala sin vård med eftersom de tydligen har problem med att sluta lassa in käk i munnen.

Har du några kvalitativa – och kvantiativta studier som är fria från olika former av fel som kan stödja dina argument angående passiv fetma. Finns det studier som testat noll hypotesen; det finns inget samband mellan observationer av människor med ett högt BMI i samband med resturang besök och svåra mentala besvär?

Pezster 
· Svar till Realist

Jag har gjort en egen undersökning som visar att fetton får skylla sig själv utom ett promille som faktiskt HAR en defekt.

Det hjälper inte att bara säga "jag har gjort egen undersökning"...

För att det krävs förklaring, beskrivning samt motivering av:
- Vad var studiens syfte och mål?
- Hur testades noll - samt alternativa hypotesen?
- Vilken/ vilka metoder använder samt hur använder dom?
- Enkät eller intervjuer?
- Var urvalet representativt?
- Hur stort var urvalet?
- Fanns det så kallad urval bias?
- Togs... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Realist

Min undersökning kan jag inte redovisa närmare tyvärr sedan alkoholintaget blev enormt i slutet av undersökningen. Dessutom blev alla testobjekt av någon anledning smalare och såg bättre ut. Mycket underligt. Jag planerar att utöka försöken under helgen.

Hahahahahaha, Pezster, du är så skön. Vem är "Realisten" liksom. tja, jag är inte för seriös för mitt eget bästa

Pezster 
· Svar till Anonym

:D

Då var det ingen seriös vetenskapliga studie. Det är tydligt att det finns en stor kunskaps skillnad i undersökningar. Dessutom är det oetiskt att inte öppet redovisa sina studie resultat. Detta har jag lärt mig på universitets nivå. Jag har pluggat både kvantitativa och kvalitativa kurser. Så skratta bäst som skratta sist. Jag visar gärna upp stolt min kandidat examens bevis samt master examens bevis i hälsovetenskap.

Pezster 
· Svar till Realist

Det var en mycket seriös studie... och dyr dessutom. Sprit kostar ju skjortan nu för tiden. Sedan redovisade jag några resultat på en toalett under kvällen efter en extra hård undersökningskväll.
Jag har bedrivit många studier, kan med stolthet visa upp både det ena och det andra när jag bara kommer ihåg var jag lagt allting. Det är hårt men kul att göra mina ofelbara undersökningar. De har bland annat lä... Visa hela »

Nja det låter som en studie som inte skulle kunna bli godkänd i en etisk kommite. Man får inte lov att utsätta människor för några som helst risker där människor kan bli skadade eller sjuka. Denna etiska reglern kommer från andra världskriget. Dessutom finns det tillräckligt med vetenskapliga studier angående alkohol intag om det kan vara bra eller inte bra.

Pezster 
· Svar till Realist

Ge mig cigg och sprit, ge mig fem minuter sedan är jag GUD!

Oj då religösa aspekter. Nja jag har inte pluggat denna biten och är inte intresserad. Det låter flummigt.

Pezster 
· Svar till Realist

Hahaha... sorry.. kunde inte hålla mig.

Ett gott skratt stärker immunförsvaret därmed förlänger livet.

Pezster 
· Svar till Realist

Oj... då kommer jag leva länge :D

Tjockisar betalar skatt! Är du helt tom i bollen! Tjockisar betalar moms på mat precis som du. Tjockisar betalar landstingsskatt precis som du. Tjockisar har rätt till hälso- och sjukvård precis som du. Din sketna rökare! Sluta klaga. Skriv en motion om du är så himla missnöjd. Vem som helst kan skriva en motion till riksdagen. Starta ett parti och konkurrera dig in i riksdagen! ...men sluta klaga, det blir ingen mindre rökare av och inte smal... Visa hela »

Kommentera