Ahaaaaa, sa min hjärna till mig när jag morgontrött (väckt av glasmästare som kom typ en timme för tidigt) läste en artikel i SvD. I brittisk press kallas läkarna "The Scandinavian Flying Doctors" och tydligen har de lyckats ställa till med 11 (!) gånger mer komplikationer när de varit i farten i England. Tänk er det... 11 gånger mer komplikationer... dubbelt så många hade varit illa... men alltså ELVA gånger mer.

Läkarna var inhyrda eftersom de brittiska vårdköerna är så långa... erhm... va? Vänta nu här? Vad stod där nu egentligen... att de brittiska vårdköerna är så långa att de hyr in svenska läkare? Jahaaa... så med andra ord har vi inga problem med vårdköer? Våra ortopeder har så mycket tid över att de kan jobba lite i England! Vad bra! Då har vi inga vårdkö.... oj... jo, det har vi ju... hur fan går det ihop?

En gång i tiden kunde vi i Sverige stolt säga att vi hade bra sjukvård, att våra skolor håll måttet och massor av annat bra. Nu är det inte så längre. Vår sjukvård har halkat ned till pinsamma nivåer (historier om kraftigt sjuka barn och 24 timmar på akuten är inte sällsynta), skolan är åt helvete och så där fortsätter det. Visste ni att vi i Sverige tillhör de som betalar mest i skatt och får minst tillbaks av staten? Jupp, så är det... inte en så kul sak att vara bäst på faktiskt.

Desto mer jag funderar så kommer jag inte på något där Sverige sticker ut längre... vi hade en bra grej på gång med bredbandsutbyggnad och med hemdatorgrejjen innan våra politiker än en gång tappade bollen och kollrade bort sig själva. Till på köpet säger mig utländska kontakter (vilket jag har en massa) att för i tiden var svensken eftertraktad i arbetslivet... nu går ryktet att svensken är en lat fan, som ska ha en massa, som är lågpresterande och inte drivande. Som en vän i England sa:

"If you want someone to shuffle boring papers all day in silence, hire a swede."

Fast nu kom jag på en sak där vi fortfarande är bäst! Vi har bland de bästa boendet i världen. Även en fattig familj har egen toalett, dusch och värme. Det är alltid något.

Som tur är har Sverige mig. När jag blir president över det här landet ska det sparkas lite häck.

SVD -

Skriv en kommentar