Äntligen händer det något :D

I dessa förbudstider när det jagas rökare, snusare etc. pga folkhälsan så kommer det plötsligt något roligt! Fettoskatt! Fast egentligen kallas det för läskskatt i dagens tidningar. Skitsamma! Det är fullständigt lysande!

Men lysande? Vissa av er undrar kanske varför jag, AntiförbudsPezster, gillar idén?

Först... vissa människor är fullständiga idioter och kan inte ta hand om sig själva eller sina barn. Jag såg ett program igår med feta barn och deras  föräldrar (hmmm, oftast mammor) som ojade sig över att barnen var så tjocka. Samtidigt köpte de hem enorma mängder mat och frågade sina tjockisynglingar om de var hungriga precis hela tiden, var svaret ja kom de med ett helt jävla smörgåsbord med mat till dem... flera gånger om dagen!

200 dollars med mat (då räknar vi inte in alla gånger de köpte flottig färdigmat)... i veckan... och av allt att döma var det typ 1% av mat innehållet som INTE var skräpmat. Det där är fan barnmisshandel.

För det andra... jag är för att skräpmat ska beskattas lite extra men jag har ett liten OM med i bilden. Högre skatt på skitmat och lägre skatt på bra mat.

Det ska alltid vara billigare att köpa råvaror och laga bra mat. Subventionera grönsaker, frukt, fisk etc och jag lovar att det kommer göra mer för folkhälsan än någon annan tidigare åtgärd. Skulle bli billigare dessutom för folk hade mått mycket bättre, levt längre med färre sjukdomar!

Sedan är det väl inte svårare att lika mycket som frekventa blåmärken ska kollas av personal på skolor etc så ska larmet gå om en unge rusar iväg i vikt. Finns det inte medicinska förklaringar varför den stackars ungen blir fet ska sociala myndigheter kopplas in. Att låta sina barn bli feta ska vara likställt med barnmisshandel.


Hahaha... eller en våg där man väger KUNDEN istället för matvarorna.

"Oj, 300 kg?! Det var tungt." säger kassörskan när hon tittar på vågens display.

"Vad blir jag skyldig för min sallad och min Gorbypirog?" säger tjockisen.

Kassörskan tittar i ICAs kundviktsindex får att få fram de aktuella priserna.

"Tja... salladen bjuder vi på men du får pynta 4.975 spänn för pirogen."


Skriv en kommentar

haha det skulle äga. framåt för normalviktsrabatt >:D

Pezster 
· Svar till tinky

Bra eller hur!!!
:D

YES!!!

Pezster 
· Svar till Pia

:D

Lysande idé med högre skatt på skräpmat och subventionerade råvaror!!!!

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Vi gillar idén :D

Märkte vi förresten att det helt plötsligt saknas kommentarer?

Hur många satte gorbipirogen i halsen av ren chock?

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahahaha... kanske det. Eller så höll alla med. Skumt det där... händer ibland.
Fast jag tror på din pirogteori... :D

Nog många som sitter still framför datorn och får pirogmidja. Och några av dem hinner inte laga riktig mat för allt Internetande.

Nej, lyssna på vår nya förebild Ankan som så klokt håller sig borta från Internet och äter naturligt brosk....så kan man bli lika normalsmal och snygg.... LOL!

Sorry alla! Nu gjorde så hela fyra spår i denna bloggen gled in på samma tema. My bad! Släpper direkt...

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahahaha... ordet är faktiskt fritt.

Kommentera