Läste idag att nu har influensavaccinet blivit godkänt av EMEA.

Men vad hände egentligen med den s.k. svininfluensan? Ett tag var den överallt i medierna, det basunerades ut skräckexempel, det förmedlades bilder av ett lamslaget land och myndigheter stålsatte sig för kris... sedan... försvann allting från löpsedlarna som en fis på en flotte i en storm.

Jag hade faktiskt helt glömt bort influensan tills jag läste att vaccinet är klart i dagens tidningar. Min reaktion var ett slött:

"Jaha... och?"

Tänker någon vaccinera sig nu när smittspridningen minskar? När man har våldfört sig på begreppet pandemi och skrikit "Vargen kommer!" några månader? Vem är så dum att man tar ett hastigt framtaget vaccin i onödan?

Folk är fan som lämmlar. Tänk själva för fan.

"Lämmeltåget används ofta som metafor då en stor grupp människor till synes utan eftertanke gör likadant som andra bara för att andra gör det." Snott från Wikipedia

SvD - DN - AB -

Skriv en kommentar

Jaha... och ... knappast en tröst för de som nu avlidit.

Pezster 
· Svar till Frida

Pffft... vad är det nu? Ett dödsfall? Två? Fler har blivit mördade sista dagarna.

Vaccinet ska tas med skespis, inte enbart p g a miljardindustrin bakom, utan av dess innehåll. Är lite orolig att alla svenska småttingar blir överfallna med sprutan på dagis. Sedan är det fantastiskt att mindre snusk ger friskare höst. I sjukvården är folk, trots utbildning, okunniga o nonchalanta med hygienen, både den personliga och i behandlande situtioner. Och folk i allmänhet är bättre på handhygien just nu och det... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Monica med c

Precis... de skrämmer oss när de behöver lite stålar... :D

Och avlider....det gör folk hela tiden, t ex 3000 barn varje minut av brist på vatten!

Satt i exakt samma tankar kring denna s.k "pandemi" och vad som hände. Som vanligt säger man -VAD VAR DET JAG SA!!

Pezster 
· Svar till Peter

Exakt så!

www.youtube.com/watch?v=weed-S5dbKg

Nu kan man visst räkna in alla typer av infleunsor som pandemi, måste bli mycket vaccin i framtiden. Kanske dags o köpa aktier i medicinföretagen...

Pezster 
· Svar till Mange

Hahahaha... vänta... det var ju smart! Dags att ringa några samtal :D

Ja, sagan om vargen har man ju hört förr. Jag är alltid skeptisk till mediernas löpsedlar. Det dör fler människor av vanlig influensa varje år i Sverige. Svininfluensan är inget i jämförelse. Sedan kan man titta på annan dödsstatistik t ex genom trafikskador....pfft!

Klart att medicinföretagen har skitduktiga pr-byråer som nosar fram vad som kan vara nya "pandemier" med jämna mellanrum.

jag känner igen som fått svinflunsan, jag känner inte någon som känner någon som fått det ens! fattig flunsaepedemi tycker jag.

Massvaccineringsstrategin är av allt att döma inte optimal för folkhälsan. Jag har per e-post kommunicerat med olika ansvariga för massvaccinering mot svininfluensan på främst SMI och Socialstyrelsen och inte fått se något argument som talar mot Ann-Cathrin Engwall :s resonemang och slutsatser. Jag tror dock några har börjat inse och tänka om. Min enkla modell för några olika vaccinationsatrategiers effekt på flocki... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Bo Engwall

Är du en spammare? Hittar jag detta på en annan blogg så bannar jag dig.
We don´t like spam.

Bo: läser lite mellan raderna att ett litet "svinn" är att föredra i långa loppet för skydd av vår befolkning. Bara en observation och koppling till svinnet i slingan ovan....

Kommentera