Alltså jag är nog lite obekväm med allt skrivande om Mehdi Ghezali. Att någon fastnar EN gång oskyldig i underrättelsetjänsternas nät kan jag tänka mig inte är helt omöjligt. Men TVÅ gånger? Fan heller.

Klart det ska gå till enligt regelboken men ärligt talat så anser jag inte att UD ska knäcka ryggen för att på något sätt hjälpa honom. Se till att han bli rätt behandlad och se till att reglerna följs men inte det är allt. Inget mer.

Snart får vi väl se intervjuer med hans pappa, några snyfthistorier för att killen verkligen är oskyldig och allting bara är ett enda stort missförstånd. Jomenvisstserru... han hamnar ju i trubbel hela tiden. Oskyldig my ass. Vad ska de tuta i oss den här gången? Att han är ute och skaffar information till ett avsnitt av "När & Fjärran"? Ute och turistar lite? Pfft.

Jag kommer av någon anledning att tänka på Annika Östberg. En mördare som regeringen ansträngde sig som fan för att få hem och hon fick utrymme i alla tidningar.

Kan vi snälla lägga tid, kraft och mediautrymme till folk som faktiskt förtjänar det?

Jävla idiot och ränna omkring som en wannabetaliban och hamna i trubbel.

Han får fan klara sig själv. Han kan ju ägna tiden i finkan till att raka sig... lär väl ta några år.

AB - AB - SvD - SvD - DN - DN - Exp -

Skriv en kommentar

Måste erkänna att det jag själv är kluven till det hela och nedanstående inlägg är bara en fundering med den enkla anledningen att jag inte vet.

Men man bör ha i åtanke att många av de som hamnade på guantanamo blev utpekade av den enkla anledningen att det fanns pengar att tjäna på att "peka" ut al-Qaida terrorister. Om det nu var fanns bevis på att Mehdi hade samröre med div extremister varfö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Peter

Det är det jag menar. UD kan se till att internationella regler efterföljs. Men that´s it.

Uderbart inlägg! Håller med dig till 100%!

Grundtips: Föräldrarna och barnet släpps, medan Ghezali hålls kvar i avvaktan på rättegång och sedan blir dömd till ett lämpligt straff med pakistanska mått mätt och DET får vi nog tacksamt nöja oss med - den här andra gången. Antagligen kommer utvecklingen med de hemvändande förorsaka ett visst manfall hos socialtjänsten, och de som finns kvar tvingas kavla upp ärmarna och fundera över bå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Il Padre

Låter bra. Taget. :D

Visst KAN de vara oskyldiga.
Visst kan det vara så, men de aktuella personerna är ju också medlemmar i den exklusiva gruppen "svenskar som åkt dit misstänkta för terrorism" sedan tidigare.
Det är ju inte direkt fribiljett till Menza att åka på "semester" eller för att "kolla läget" i Etiopien, Jemen, Norra Pakistan eller andra platser där det pågår krig. I synnerhet om deras namn pl... Visa hela »

Han har nog aldrig varit oskyldig. Han var eftersökt av polisen i Sverige för några år sedan, då flydde han till Portugal. Där nere utförde han väpnade rån mot turister och en bank.

Att UD inte kommer att knäcka rygg för att få ut honom är en intressant fråga, eftersom den ene i trion är dotter till ordföranden i muslimska rådet. Fast Calle B har väl mer stake än alla sossar inklusive... Visa hela »

Ehem... Gav du inte mediautrymme till Mehdi Ghezali nu? Opps, det gjorde visst jag med.

Pezster 
· Svar till Plopp

Äsch... kom igen nu. Rätt gammalt det där.

Rättvisa skall alltid upprätthållas. Men den här plantan är varken en oskyldig lammunge eller en person som kan aspirera på ett medlemskap i Mensa.
Här gör säkerligen våra politiker och tjänstemän rätt.

Va, skrev jag det där sista?!

Pezster 
· Svar till Ipse Cogita!

LOL! Skum känsla eller hur!

Gud vilket smart och vasst inlägg! Och rubriken sedan... Världsklass!

Kommentera