Har läst en del i tidningarna nu om Försäkringskassan. Folk är upprörda för de litar inte på att de blir rätt behandlade av dem. Det kanske ligger något i det. Men jag undrar ändå...

Jag vet själv några stycken som är sjukpensionärer. En som jag kommer att tänka på orkar bygga saker, fixa med trädgården, bära saker och far omkring hela tiden på både det ena och det andra. En jävligt osjuk sjukpensionär helt enkelt. Personen jobbar dessutom svart.

En annan jag vet, som har problem med benen, var för inte så länge sedan på en skidsemester(!) och brukar jobba svart på ett gym.

Båda tjänar betydligt mer än medelsvensson på att inte göra ett jävla dugg. Båda är friska nog att jobba svart. Det sticker i ögonen på mig, för jag är med och betalar. Det är inte en chans att det är rimligt att dessa ska gå hemma på heltid. Det finns lätt massor av jobb för dem men de har blivit vana vid att inte ha några måsten i livet. En erkände det till och med för mig på fyllan att "bli sjukpensionär är det bästa som hänt mig".

Jag säger givetvis inte att detta gäller alla. Jag känner en som med all rätt är förtidspensionär. Hans liv är inte så kul. Han kämpar sig igenom varje vardag och de dagar när han har en lite bättre dag än de andra så märks det tydligt. Då är det den där människan man kommer ihåg från förr. När man ser skillnaden förstår man att han har det otroligt jobbigt. Av alla de jag vet är det bara han som jag anser inte ska jobba.

Jag säger inte att det är så... men jag tror att svensken överlag har blivit lite för mähä-ig och bekväm av sig. Det är en jävla massa människor som nu måste inse att det inte går att suga på Försäkringskassans spene längre. Dags att jobba helt enkelt.

Genom hårdare regler får de som verkligen behöver det mer hjälp och chans till ett drägligt liv trots smärtor etc.

För de andra glidarna som nu gratispartyt är slut för? Tja, som komikern Dennis Leary sa en gång: "Life sucks. Get a fucking helmet."

AB - AB -

Skriv en kommentar

Känner inga sjukpensionärer i min närhet, däremot så känner jag en som är förtidspensionär (insåg precis att det är samma sak) som lever loppan nere i guatemala, bra betalt med tanke på vad det kostar att leva där nere. Han var fullt kapabel och festa flera dagar i sträck, kan man jämställa det med ett fulltidsjobb kanske?

Pezster 
· Svar till Peter

I Guatemala? Oj... låter som ett hårt liv.

Pezster du är ju sjuk för fan väx upp eller lägg av du har ju helt sjuka kommentarer, är du född i ingemansland eller

Pezster 
· Svar till rövkompisen

Hahaha... nice nick du har. Allvarligt talat... är du en av de där som softar lite... Hmmm? Blev det precis jobbigt?

Hela den här grejen med striktare riktlinjer för FK är en manöver från regeringens sida för att få väck FK och in med privata sjukförsäkringar. Förresten inte bara allianspartierna det gäller sossarna också.

Håller helt med. Jag vet bara en sjukpensionär och han är fan kapabel att jobba. Blir fan vansinnig när jag ser honom. Jävla sopa som bara sitter och lökar. Han duger kanske inte till alla jobb, inte till de mest fysiska, men det finns många han skulle kunna göra. Sitta framför en dator hade inte varit några som helst problem. Men han är väl för dum för det...

Jamen, det är ju pga att alla utnyttjat systemet som nya hårdare reglerna har kommit till. Därför att fullt arbetsföra människor blivit sjukpensionärer för lite ont i ryggen, men ändå jobbat svart och då inte haft minsta problem med sin rygg.

hoho!! Sådana känner man till. Har en polare som menar på att vederbörande var "född till att softa". Levt på soc sedan högstadiet och nu har vederbörande tröttnat på att dom försöker fixa jobb åt denne och rutiner. Så nu har vederbörande gått och ljugit ihop värsta storyn till försäkringskassan om ångest,deprissioner,svårt för folkmassor och sjävlmordstankar. Och... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Hayley - http://hayleys.blogg.se

Det intressanta är att alla faktiskt verkar känna någon... det innebär att Försäkringskassan gör helt rätt att jaga röven av dem.
Det viktiga är dock att de som faktiskt ÄR sjuka ska kunna vara det utan ångest.
DÄRFÖR är det bra med en liten utrensning.
Men visst blir man trött på dem när man själv sliter som ett djur.

nja. ibland undrar man med försäkringskassan. min mamma var sjuksjriven i ett halvår pga inflammerade muskler i arm och rygg. gick på citadon och hela skiten för att orka runt. "du har inte alls ont" sa försäkringskassan och försökte på alla sätt undvika att betala ut något alls. fick inga pengar på 3 månader.hade inte pappa haft hyfsad inkomst under den tiden hade det varit kört för dem. man kan inte... Visa hela »

Pezster: ...när man själv sliter som ett djur. (läs: skriver en blogg)

Pezster 
· Svar till jkm

Jag jobbar säkerligen mer än dig. Idiot. En blogg kan man för fan sköta i sömnen.

Pezster 
· Svar till jkm

Förresten kom jag att tänka på en sak... blogga kan ju alla göra... jag menar ju... exakt hur jävla ont måste du ha för att inte kunna skriva lite på en dator?
Nej.. jaga de lata asen bara.

Du pezters tror du att du kan leva lixliv på de 58ookr/ jag får ut per mån ??? då är hyrestillägget inräknat är det mer än den som jobbr 100% får ?????? NEJ DU jag har 100% icke tidsbegränsad sjukpension (är multisjuk) efetr 3 stora utredningar och 3 olika rehab , visst har det funnits de som fuskat ( men det fuskas med att betala skatt ocxhså ) .

Pezster 
· Svar till Sussie Q

Trist. Men jag vet som sagt folk som utnyttjar systemet och jobbar svart vid sidan av.

Jobba i viss mån måste ju alltid gå på ett eller annat sätt. Förutsatt att man inte har någon grav psykisk sjukdom. Men då bör man väl bo på hem? Finns alltid någon hårfrisörska från Vallentuna som har "ont i handlederna" och nöjer sig med bidrag.

Sussie: Läs om hans inlägg och tänk lite. Verkar det som han klagar på såna som dig? Han tycker du är mer än värd vad du får.

Jag liksom så många andra känner såna här människor, men jag måste säga att de är mest patetiska. Jag har inget ont emot att sjuka människor får hjälp och jag är en av de som gärna betalar extra skatt för att den möjligheten ska finnas.

Men jag känner ingen som helst avund över att det finns drägg som lever på bidrag utan att egentligen ha rätt till det. Liksom, vad gör de... Visa hela »

De finns jobb nästan alla kan göra, de är jag övertygad om. Och det finns massa saker som behöver göras, men hur man skall få ihop de två vet jag inte. För många människor har hamnat i en tyck-synd-om-mig fälla och bryter ihop för minsta lilla och törs inte de ena, eller kan inte de andra. En uppryckning behövs definitivt i sjukskrivningsträsket.

Bra skrivet Tombosto

Nu förordar jag inte angiveri men... Vi "friska" "skattebetalare" borde säga ifrån mer. Vi har blivit mähän.. Inte för att jag förordar krig eller sånt, men vi i Sverige har för fan fått leva ett lyxliv för länge. Vi behöver misär för att våga säga ifrån. Ifall vi skulle börja med dom vi känner som "utnyttjar" systemet och säga. Far du åt h-vete, lä... Visa hela »

Ser du sliter som ett djur - du är säkert sjukpensionär. Du svarar på bloggen jämt. Vem är din arbetsgivare? Sjukt, du stjäl tid av den idioten. Läser han din blogg? Själv är min lunch just slut, hej då!

Pezster 
· Svar till Chaleb

Hahahaha... nä du. Har snarare ett jobb som gör att jag är tillgänglig för min arbetsgivare fram till kanske 20-21 på kvällen.
Att svara på sjukpensionärers kommentarer tar typ en sekund. Som din.
Looser.

Knappt så man vågar säga det - och inte får jag igång dold.se heller - men jag håller med dig!!!

Pezster 
· Svar till Pia

Dold.se? NEEEEJ! Testa flashback.name istället. ;P

Man tackar för tipset. Läste om det och bytte raskt. Vill ju inte bli långsammare på nätet om det finns andra alternativ :o)

Kommentera