Jag har länge undrat vad polisen sysslar med i det här landet. De stod och tittade på under kravaller i Malmö när demonstranterna slog ned en åskådare som, till skillnad från polisen, gjorde något åt ligisterna. Jag har massor av exempel men orkar inte dra dem...

Nu tjatas "det spektakulära" rånet i media och polisen slår som vanligt ifrån sig kritiken.

"Bara för att vi har fått kriminella som agerar som på film kan inte vi plötsligt börja agera som på film"

Självklart inte lille rikspolischefen... för i filmerna brukar poliserna lyckas sätta dit bovarna lagom till slutet. Ni bara lallar runt som några fjantar. Poliser på plats står och tittar en stund på rånet medan det pågår, de sitter ihopkrupna bakom bilarna och tittar på den fina helikoptern däruppe. Någon kommer på en idé om att man kanske borde skjuta på helikoptern? Nej, SÅ kan man ju inte göra! Usch! Dålig idé! Ska vi gå in då? NEJ! Ännu sämre idé! De kan ju ha vapen! Nu sitter vi här och så går vi in när de har stuckit.

När rånarna sedan dragit från platsen... DÅ är det dags för polisen att leka viktig. Insatsstyrkan går omkring och vaktar med automatvapen, polisnärvaron är total... bara en grej är fel.... rånarna har liksom redan stuckit! Vad var poängen med alla beväpnade poliser som med bister uppsyn gick omkring runt byggnaden? Tro mig kära poliser... om det var någonstans där rånarna inte var... så var det just där. De rör sig liksom bort från stället där brottet har begåtts.

Visst ska några tekniker gå igenom brottsplatsen men resten av gänget kunde ju iallafall ha låtsats leta efter rånarna. Men neeeeej då, de vaktade... erhm... ja... vad?

Nu har polisen "gömt" sina helikoptrar läser jag i tidningarna. Hmm, nästa gång kanske de säger att de inte kunde rycka ut för de inte hittar dem. "Han som visste var helikoptrarna var gömda var hemma pga av VAB, så vi kunde inte hitta dem".

Svensk polis... jisses... få inte igång mig.

SvD - SvD - SvD - DN - AB - SvD -

Skriv en kommentar

Leksaksbloggare!

Pezster 
· Svar till D

Buhuuuu... sandlådekommentar.
Du är en liten bebis.
Jag tog precis din slickepinne...
Somebody call the waambulance!

Word.

I nutid behöver brottslingar bara ett vapen:
GYMBAGEN!!!

Ställ den på strategisk plats och hela stadens polisstyrka blir paralyserad. Vill du inte offra en hel väska, kan du alternativt ringa i förväg och antyda att du lämnat en väska någonstans i byggnaden....

Väntar på nästa svenska hårdkokta Wallanderrulle:
"Väskan i tamburen" eller "Den röda ryggsäcken"

Pezster 
· Svar till Geniusloci

Hahahahahaha!!!

Ja mycket beror väl på kvoteringen till polishögskolan. När man ser bilder på de nya rekryterna så är de ofta små tjejer, ca 55 kg. Och Fru polismästare Götblad sen då. Som tagen ur mumintrollen. Klart de kriminella gör vad de vill, och värre lär det bli ...

Pezster 
· Svar till Hr Gorm

Precis... var det inte för några år sedan som några poliser ville ha skadestånd för någon hade skjutit mot dem på arbetstid? Jisses... till och med domstolen tyckte de borde byta jobb.

Visst var de lama. Och visst är det pinsamt när de sedan försöker verka handlingskraftiga i efterhand, och "räddar" personalen när faran är över, etc.

Däremot - var kommer idéerna om att man ska skjuta mot rånare i situationer som dessa???

1. att öppna eld om liv är i direkt fara är en sak, men inte för att rädda pengar, de som tycker att det vore en bra idé har sett för må... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Joe

Har jag sagt att de skulle skjuta ned den? Nej... jag bara tycker att polisen skött det här riktigt dåligt.
De kunde dock ha skjutit på den bakre rotorn när den hovrade över taket.
Poliser som GÖR NÅGOT för en gångs skull.

Fast nu var det inte direkt de 55 kilos som framträdde i Debatt utan tjocka korkade karlar och de som anger tonen, de "högsta" cheferna som fattade noll. Enligt dem var det livsfarligt att skjuta på helikoptern:-) det kunde bli glassplitter......så de gjorde som det stod i boken;-)

Pezster 
· Svar till Monica med c

Hahaha... man kan ju inte skjuta mot helikoptern!?! Man kan klämma sig på pistolen!

Att G4S är ett rörigt företag med dåliga rutiner och dålig säkerhet är något som är välkänt. Är knappast förvånad över att det var just de som blev drabbade denna gång. De är också de enda som ska bära det yttersta ansvaret för att det här kunde hända. Har själv arbetat för dem och vet att de har mycket problem inom företaget, dels i dess struktur och personalomsä... Visa hela »

: D

..tycker vi är lite hårda mot polisen nu. De har en mycket tuff arbetssituation. Vi borde underlätta jobbet för dem, t ex lämna pengar på polishusets tak direkt, eller varför inte en drive-through på banker för skurkar?

...till detta skall läggas att bilar brinner över halva Sverige, stenar huttas (skånska för kasta!) på räddningstjänsten folk... Suck.
Trafikpolisens radarpickadollor är dock i flitig användning och fortkörande mammor på väg till dagis är ju fullständigt livsfarliga!

Att skjuta på en bränslefylld helikopter är inte någon bra idé,,,Att pricka rotorbladen med en pistol är inte så lätt som det låter:) (kommer inte på vilken rulle som de gör det? Är det en av "Dödligt vapen"-rullarna???)
Fast det är ju lite intressant med en rikspolischef som säger att sabotaget mot polisens egna helikoptrar inte gjorde någon större skillnad...Yeah right...:) Kan inte lå... Visa hela »

Pezster wrote: "...Poliser som GÖR NÅGOT för en gångs skull." Det är precis där vi har det största problemet... ta in extern kompetens som är tillräckligt starka att ork/våga ställa lite krav! Det är ju fördjäääävligt när man måste JOBBA på ARBETSTID!!!? VA, nä det går ju inte... fortsätt slöa ni bara!

Guran: var det inte en av "Die Hard" i slutet vid Canadensiska gränsen som vår hjälte skjuter ner helikoptern?

Pezster 
· Svar till Geniusloci

:D JUST det ja!

gasen: trist att höra om G4S personalpolitik! Skulle inte förvåna mig om en anställd var med på kuppen...såg det som en löneförmån.

Pezster 
· Svar till Geniusloci

lol

Det är bara Amerikanska poliser som stormar och skjuter först.
Här i Sverige polisen har mycket strikta regler när de får dra vapen och skjuta.
Mycket bättre, mindre antal oskydigt skjutna.
Det räcker att poliser här använder sina teleskop-batonger lite si o så, speciellt utanför nödvärns paragrafens ramar.

Kommentera