Karin Götblad, länspolismästare i Sthlm, trillar i hemmet och bryter sitt knä. Hon når inte telefonen så hon trycker på sitt larm till Säpo. Säpo dyker inte upp.

Karin beslutar sig för att krypa till dörren, öppna den och sedan krypa ned till gatan där hon får hjälp av någon att ringa ambulans.

Att Säpo inte kommer är ju helt galet. Tänk om det varit ett skarpt hotläge och så svarar de inte på anropet?! Någon borde få sparken helt enkelt. Skandalöst.

Så, Säpo har dabbat sig. Är vi överens om det? Bra.

Men Karin Götblad, jag undrar en sak. Om du inte nådde telefonen, hur fan blev det enklare att kravla iväg genom lägenheten, öppna en dörr, INTE kolla med en granne eller två, hiss/trappor ned, öppna portdörr etc och skaffa hjälp ute på gatan? Alltihop med ett brutet knä... Jag blir så nyfiken... var har du dina telefoner?! I taket?

AB - SvD - DN -

Skriv en kommentar

Om hon har en väggtelefon och bor på bottenvåningen är det inte det minsta konstigt om hon enklast kravlar ut på gatan. Moderna hissar har också ofta knapparna rätt lågt. Jag krossade knät själv för några år sen på gatan. I det läget kan man bara krypa.

Pezster 
· Svar till August

Var hade hon lagt mobilen då? Jag dissar inte henne, bara frågar. :D

Pezster 
· Svar till August

Hoppas ditt knä är bättre förresten.
Nu sitter jag mest och retar mig på stropp-säpo och att de inte kan göra sitt jobb.

Haha, exakt! Hon kan i alla fall inte ha telefoner med sladd för då skulle man ju enkelt dra ner dem till golvet.

Pezster 
· Svar till Nyårsmamman

Detta är nästan viktigare att få reda på än varför säpo inte kom :D

Du, det kna finnas hundra anledningar för att hon valde den ena vägen framför den andra, eftersom varken du eller jag vet hur tex hennes lägenhet ser ut så känns det tokigt att utgå från att vår käre polismästare är en idiot :) Jag tror nog att en kvinna i den ställningen behöver vara mer klipsk än så för att nå en sådan ställning i vårt kära Sverige :P

Min gissning ä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Jean

Jag är övertygad om att hon är smart. Jag är bara nyfiken på förutsättningarna.
Det sjuka här är dessutom att Säpo aldrig dök upp... jag menar... det känns ju som om man borde kunna lite på dem... men ack nej.
Någon borde - enligt mig - få sparken på Säpo.

Varför har vi Säpo... Undrar om de verkligen kan skydda någon. De har ju ganska dåligt resultat so far...

Pezster 
· Svar till Ove

De kanske skyddar sig själva. Klart de inte drog dit... det kanske fanns beväpnade män där?! :D

kan ju vara så enkelt att säpo har tröttnat på att vara barnvakt åt en inkompitent kolega??? eller var dom för upptagna med att jaga ungdommar efter tips från FRA om att någon säljer braj på stan....

Pezster 
· Svar till jesper

Säpo borde faktiskt ta sitt uppdrag på allvar. Vi har alltså i fredstider fått både Anna Lind och Palme mördade... det tycker jag suger rätt hårt.

Ja SÄPO är outgrundligt, vad som händer där får vi nog aldrig reda på! :-) Så vi återvänder till Carins lägenhet. Hon bor på bottenvåningen, har en väggtelefon på höjd typ 1,60 och har lagt mobilen någonstans i lägenheten men hon vet inte var. I hennes grodperspektiv är det också rätt svårt att leta. Återstår att öppna ytterdörren (det handtaget når hon... Visa hela »

Pezster 
· Svar till August

Hade jag haft en knapp till Säpo hade jag direkt tryckt på den. Hon har gjort helt rätt.

Götblad får väl ringa SOS som alla vi andra. Missbruk av skyddlarmet. Bättre borde väl en polismästare veta.

Mina vänner - det står klart och tydligt att olyckan inträffade för en vecka sedan PÅ GOTLAND. Länspolismästaren i Stockholm kan ju inte gärna bo på Gotland, så förmodligen hyrde hon boende. Förmodligen var det mobilen hon inte kunna nå, för kvinnor har som ni vet mobilen i väskan, vilken kanske stod på bordet eller liknande. Då var det klart lättare att kravla ut i det sensommaraktiva Visby/vad det... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Oscar

Hahhaa... tack för den du. Helt korrekt. Mysteriet är härmed löst :D
Och så får jag skämmas lite som bara läste Aftonbladets artikel ordentligt.

Såg nu att det föreligger en stor skillnad mellan SvD:s artikel ("på Gotland") och DN:s ("i hemmet")!

Pezster 
· Svar till Oscar

Precis. Jag fick mig en läxa här. SvD har mer koll.

Hon har en lång historia av att vara korrupt, redan på tiden då hon provocerade fram brott när hon var chef för polisen på gotland.

Härligt att hon får smaka på sin egen medicin ifall det nu är så att hon inte hittat på hela historien.

SvD skriver att det var på Gotland. AB att det var i bostaden på hemlig adress i Stockholm. Faktakoll, AB...?

Pezster 
· Svar till Joop van der Lei

Precis. Från och med nu är det bara SvD som gäller.

Bara för det är en artikel i tidningen behöver det inte betyda att vi får reda på hela sanningen. För hur ofta är inte något utelämnat eller felaktigt i en tidningsartikel.
Är man i en lägenhet i stockholm så verkar det svårare att krypa ut på gatan än att hitta sin telefon men är man i marklägenhet i Visby är alternativet antagligen mkt enklare.

blev också putt på att säpo inte reagerade. det kunde ha varit en genuin nödsituation, och då hade det varit kört.

men jag är också lite nyfiken på hur det kom sig att hon ville ha just säpo. vet inte om det hade varit mitt förstahandsval, men vem vet. kanske också skulle nyttjat larmknappen om jag haft en sån :>

Pezster 
· Svar till tinky

Vi hade tryckt som galningar om vi haft en säpoknapp :D
"Oj, kaffet slut!"
*tryck*

Märkligt att både DN, Expressen och AB har fel i så fall. Försökte se vad TT skrivit men det gick inte.

Pezster 
· Svar till Oscar

Ja, en säger bostaden... en annan Gotland. Man undrar ju om journalisterna hittar sin utbildning i conr-flakes paketen!?

Hon ska sitta i fängelse, hotbilden mot henne utgörs av alla med minne som överträffar en guldfisks: För dyrt för SäPo alltså... Dessutom är hon pinsam för dem, då hon blev avslöjad i sitt anslagsbedrägeri, så det skulle inte vara alltför förvånande om de (SäPo/Polismakten i övrigt) inte skulle gråta blod om hon försvann. (?)

...Kanske?

/M.

exakt det är problemet, vilket gör att detta kan vara en anka påhittad av GW och Guillo för att skapa underlag till nästa roman.

Pezster 
· Svar till Uffe

AHA! DÄR har vi det! :D

Jag förstår att hon har bevakning av SÄPO, men ska dessa tjänster utnyttjas även i detta fall, verkar konstigt! En knäskada i hemmet föranleder väl kontakt med ambulans eller annan nödvändig åtgärd kontakt med anhörig etc genom att ringa med sin telefon/fast eller mobil. Sedan är det naturligtvis klandervärt att inte SÄPO kommer när hon larmar. Men jag ställer mig tveksam till att de ska rycka ut vid en k... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Molle

Tja... nådde hon inte telefonen så klart hon ska trycka på lilla Säpoknappen. Det hade jag med gjort.
Jag menar... bryta knäet måste göra ont som fan.
Hon gjorde nog allt innan... bara för att inse att de inte kommer... då kravlade hon ut. Rätt tufft ändå.

Det är så luddigt kring det hela eftersom Götblad har två knappar och SÄPO trodde att hon tryckt på "Likvidera Johannes Brost"-knappen, mera här;
www.svenskbladet.se/sverige/index.php?alias=missforstand_vid_personlarm_till_sapo.html

Inte konstigt att Säpo inte dök upp, de var väl inte en enda kotte på Gotland

Är det verkligen rätt att kalla på SÄPO i en sådan situation? Jag trodde att SÄPO skulle skydda landet mot hot och inte agera ambulans åt kvinnliga chefer.
Det skulle vara intressant att få se vad JO tycker om hur larmet utnyttjats.

Hon befann sig i ett fritidshus på Gotland utan fast telefon och mobilen låg på en loftsäng som man endast kunde nå med en stege. Så. Nu var det utrett :)

Pezster 
· Svar till daniel.

Var stod det?
Tydligen hittar Säpo inte till Gotland.

Ursäkta, vem fan "bryter" knäet hemma i sin bostad? För mycket vin kanske? Alltså, därför inte koll på telefonen. Säpo-knappen kanske var det enklaste i det tillståndet. Kanske därför inte Säpo kom? Dom är vana vid alla hennes tryckningar.....?

Har ni inte fattat det än?? Hon bryter helt plötsligt knät och CEPO... ehum, SÄPO väljer lägligt nog att ignorera hennes bön om hjälp.

Vem tror ni det var som såg till att bryta knät på henne till och börja med då? JA JUST DET, nu förefaller det sig inte så konstigt att SÄPO de inte "hörde" hennes larm, eller hur?

Nu gick kanske inte deras plan i lås då hon var viljes... Visa hela »

Hon var i fritidshuset på Gotland, så långt är vi överens:-). Klättrade upp för att stänga ett fönster, var tvungen att släpa fram ett bord (litet? vingligt?) och föll. Och man kan slå sig osannolikt illa, en kollega till mig satte upp adventsstjärnan i december och föll, krossade höften, satt i rullstol i 3 månader, blir aldrig helt återställd, jag bara???? ja kunde knappt fatta hur allt gått t... Visa hela »

Och lite skumt är det alltihop, Säpo såg att det var från henne men negligerade det totalt. Underligt! Kunde ju varit något stort om rikets säkerhet och svarar inte på timmar????Hon mailade också, lyckades få ned laptopen men det gick inte att maila till SOS.

Hur "bryter" man knät?
Två ben som möts i en led, med lite brosk och en skelettbit kallad knäskål framför....
"Krossade" knän har jag hört talat om och erfarit själv.

Krossade var vad hon gjorde och enligt sensmoralen med ovanstående exempel är hemmalivet väldigt farligt visavi yrkeslivet, borde "leasa" ut det, där har Mrs Anka på tapeten en poäng;;-)

Kommentera